08 Oca 2021
Era.Net Rus Plus Çoklu İşbirliği Programından İTÜ Projesine Önemli Destek
Türkiye dahil toplam 11 Avrupa Birliği üye ve asosiye ülkeleriyle Rusya arasında bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarında geniş tabanlı ve etkin işbirliğini hedefleyen ERA.Net RUS PLUS Programı’nın 3. Çağrısının sonuçları açıklandı. Nanoteknoloji alanında programa kabul alan İTÜ Projesi desteklenmeye değer görüldü. 5 ülkeden 7 üniversitenin bir araya geldiği projenin yürütücülüğünü İTÜ Makina Fakültesi Öğretim Üyesi İTÜ MEMS Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Trabzon üstlenecek.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
Türkiye dahil toplam 11 Avrupa Birliği üye ve asosiye ülkeleriyle Rusya arasında bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarında geniş tabanlı ve etkin işbirliğini hedefleyen ERA.Net RUS PLUS Programı’nın 3. Çağrısının sonuçları açıklandı. Nanoteknoloji, sağlık bilimleri ve robotbilim alanlarında başvuru yapan toplam dört Türk ortaklı proje bu çağrıda desteklenmeye hak kazandı.
Prof. Dr. Levent Trabzon’un yürütücülüğünü üstlendiği “Karbin Film Tabanlı Gas Sensör ve Biyosensör Uygulamaları için Özgün Yeni Nesil Karbon Alloptropların Sentezlenmezi ve Uygulamaları” isimli proje, geniş ölçekte çokuluslu üniversitenin katılımıyla gerçekleşen disiplinlerarası proje olarak öne çıkıyor.
Projede, Türkiye’den İstanbul Teknik Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi, Rusya Federasyonu’ndan Çuvaş Devlet Üniversitesi ve Batı-Kafkasya Araştırma Üniversitesi, Almanya’dan Dresden Teknik Üniversitesi, Yunanistan’dan "Demokritos" Ulusal Bilim Araştırma Merkezi ve Bulgaristan’dan Sofya Teknik Üniversitesi yer alıyor.
Bu önemli başarıya imza atarak üniversitemizi gururlandıran öğretim üyemizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.