18 Haz 2021
İTÜ ve Çapa Fen Lisesi’nden İşbirliği Protokolü
İstanbul Teknik Üniversitesi, akademik bilgi ve birikimini ülkemizin köklü ve başarılı liseleri ile paylaşmaya devam ediyor. İTÜ, Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri ile yapılan işbirliği protokollerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda ülkemizin köklü liselerinden biri olan Çapa Fen Lisesi’yle sosyal ve bilimsel işbirliği protokolü imzaladı.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
Protokol, Çapa Fen Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerin İTÜ ile Çapa Fen Lisesi tarafından ortaklaşa uygun görülecek bilimsel çalışma, araştırma ve projelerine İTÜ’nün uygun göreceği yer ve zamanlarda ziyaret etmelerini ve yararlanmalarını kapsıyor.
Protokol kapsamında İTÜ öğrencileri ve mezunları, liselere yönelik hazırladığı farklı proje ve etkinliklerde öğrencilerin geleceğe dair hayallerini, ilgi alanlarını ve beklentilerini dinleyerek onlara mentorluk hizmeti sunacak.
İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ve Çapa Fen Lisesi Okul Müdürü Fatih Boyracı tarafından imzalanan işbirliği protokolü aşağıdaki yükümlülükleri kapsıyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yükümlülükleri
Lise tarafından önerilen derslerden üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretim elemanları tarafından öğretmen ve öğrencilere sunumlar yapmak.
Öğrenci, öğretmen, veli ve paydaşlara yönelik tertip edilecek eğitici ve öğretici seminer, panel ve konferanslar için akademik personel temini konusunda destek vermek.
Üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda öğretmenlerinin mesleki gelişimine yönelik seminer yapmak.
Lisenin, öğrencilerine önereceği konularda bilimsel çalışmalara yönelik program ve proje hazırlanması hususunda üniversite tarafından gerekli bilimsel danışmanlığı sağlamak.
Lise öğrencilerine üniversite tarafından uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda üniversitenin sahip olduğu imkânlarından yararlandırmak.
Çapa Fen Lisesi’nin yükümlülükleri
Eğitim, öğretim ve yönetimde verimliliğin artırılması, kalitenin yükseltilmesi ve sürekli gelişimin sağlanması için araştırma yapılması, bu konularda iyileştirmeye yönelik projeler hazırlanması ve uygulanması için üniversiteye önerilerde bulunmak.