27 Eki 2022
İTÜ, Bilgisayar Bilimlerinde Yükseliş Gösterdi
İTÜ, dünyanın en prestijli akademik derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education “Dünya Üniversite Sıralaması 2023” (World University Rankings 2023) verilerine göre Bilgisayar Bilimi alanında 201-250 aralığına yükselerek hedefine bir adım daha yaklaştı.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Times Higher Education “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2023” sonuçlarına göre, uluslararası akademik sıralamalardaki yükselişini bu yıl da sürdürdü. İTÜ, THE World University Rankings by Subject sıralamasında “Bilgisayar Bilimi” alanında puanını bir önceki yıla göre bir kademe daha ilerleterek, 251-300 aralığından 201-250 aralığına yükseldi. “Mühendislik Bilimi” alanında ise 401-500 aralığındaki yerini korudu.
“Zirveyi hedefliyoruz”
Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, en son açıklanan “2023 THE World University Rankings” sonuçları üzerine yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul Teknik Üniversitesi; iki buçuk asra yaklaşan birikimi ve güçlü geleneğiyle ulusal ve uluslararası düzeydeki başarılarına yenilerini eklemeye her geçen gün devam ediyor. En son açıklanan 2023 THE World University Rankings by Subject sıralamasında; Bilgisayar Bilimi alanında bir kademe daha yükselerek 201-250 aralığına girdik. Üniversitemiz, mühendislik alanında ürettiği araştırma çıktıları, yayınları, atıfları, endüstriyel işbirlikleri ve eğitim kalitesiyle ülkemizde öncü konumda ve dünya üniversiteleri arasında da çok önemli bir noktada yer alıyor. Times Higher Education tarafından yapılan alan bazlı sıralamada elde ettiğimiz dereceler de bunun sonucudur. Önümüzdeki dönemlerde de İTÜ olarak yükseliş trendimizi sürdüreceğiz.”
THE Dünya Üniversite Sıralaması 2023
Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması, araştırma odaklı üniversiteleri tüm temel misyonları (eğitim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm) açısından değerlendiren tek küresel performans tablosudur. Öğrenciler, akademisyenler, üniversite yönetimleri, iş dünyası ve hükümetler tarafından itibar edilen en kapsamlı analizlerden biridir.
Performans göstergeleri beş alanda gruplandırılmıştır. Bunlar; eğitim (eğitim ve öğrenme ortamı), araştırma (hacim, gelir ve itibar), atıflar (araştırma etkisi), uluslararası görünüm (personel, öğrenciler ve araştırma düzeyi) ve sanayi geliridir (bilgi transferi).