15 Eyl 2023

TOK2023 Toplantısı İTÜ’nün Ev Sahipliğinde Düzenlendi

İTÜ ve TOK tarafından düzenlenen 24. Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, 14-16 Eylül tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkemizdeki SDKM’de gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi (TOK) tarafından düzenlenen 24. Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı (TOK2023), 14-16 Eylül tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkemizdeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

“İTÜ, kuruluşundan bugüne küresel bir öngörüye sahip” 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “İstanbul Teknik Üniversitesi, pek çok alanda olduğu gibi kontrol ve otomasyon alanında da pek çok ilke imza atmıştır. 1958 yılında İTÜ bünyesinde kurulan Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi de bu ilklerden biridir,” diyerek TOK’un kurumsal köklerine dikkat çekti. Prof. Dr. Koyuncu ayrıca, “Büyük bir öngörü ile International Federation of Automatic Control – IFAC’ın Eylül 1957’de Paris’te kuruluşundan sadece sekiz ay sonra Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi’nin kurulmasını sağlayan İstanbul Teknik Üniversitesi o günden beri de, bu milli komitenin vasiliğini üstlenmektedir,” sözleriyle İTÜ’nün küresel öngörüsünün altını çizdi. 

“İTÜ, Servo-mekanizma eğitimi veren dünya üniversitelerinin ilklerinden” 

Sözlerine hem Cumhuriyetimizin 100. yılını hem de İTÜ’nün kuruluşunun 250. yılını kutlayarak başlayan International Federation of Automatic Control (IFAC) Başkanı Dan Cho ise, İTÜ’nün dünya akademi tarihindeki ayrıcalıklı konumuna dikkat çekerek şunları dile getirdi: “İTÜ, dünyada servo sistemlerin kontrolünü sağlayan servo-mekanizma konseptini öğreten ilk üniversitelerdendir.” 

TOK Başkanı Prof. Dr. İbrahim Eksin, TOK Eski Başkanı Prof. Dr. Talha Dinibütün ve Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez’in konuşmalarıyla katkı sağladığı oturumda ayrıca Doç. Dr. Hatice Doğan Sevinç’in solistliğinde seçkin eserlerin icra edildiği “İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Dinletisi”ne de yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ