18 Eyl 2023

İTÜ’den “Sosyal Seçim ve Adil Paylaşım Çalıştayı”

İktisat alanındaki son gelişmeleri konu edinen uluslararası İTÜ Sosyal Seçim ve Adil Paylaşım Çalıştayı, İTÜ Maçka Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesinde 15-16 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen uluslararası düzeydeki “Sosyal Seçim ve Adil Paylaşım Çalıştayı” alanında uzman akademisyenleri Maçka Yerleşkemizde bir araya getirdi. İTÜ’nün kuruluşunun 250. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen çalıştay, üniversitemizin işletme ve iktisat alanındaki saygın konumunu vurgularken aynı zamanda bu alanlardaki son gelişmeleri de mercek altına aldı.  

İktisat teorisindeki en güncel gelişmeler 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. kuruluş yıldönümünde gerçekleştirdiği önemli etkinliklere değinerek, “Sosyal Seçim ve Adil Paylaşım Çalıştayı”nın bu etkinlikler kapsamında gerçekleştirildiğini hatırlattı. “Bu iki günlük çalıştayımızda, iktisat teorisindeki en güncel gelişmelere odaklanmayı hedefliyoruz,” sözleriyle etkinliğin alanındaki prestijli konumuna dikkat çeken Prof. Dr. Satoğlu, “Dünyanın dört bir yanından çalıştayımıza katılan çok değerli araştırmacılar sayesinde; oyun teorisi, pazar tasarımı, eşleştirme, açık artırmalar, adil paylaşım ve sosyal seçim gibi konularda en güncel bilgileri edinme fırsatımız olacak,” sözleriyle de etkinliğin ele aldığı konuların zenginliğine vurgu yaptı. 

Öncü çalışmalarıyla bilinen araştırmacı Hervé Moulin’in açılış konferansıyla başlayan etkinlik, “sosyal seçim” ve “adil paylaşım” alanlarında dünyaca tanınan akademisyenlerin sunumlarına ev sahipliği yaptı. “Verimlilik” ile “adil paylaşım”ın birlikteliğini önceleyen sistemler üzerine faydalı bilimsel tartışmaların gerçekleştiği bildirilerle iki gün boyunca katılımcı akademisyenler istikrar ve sürdürülebilirliği sağlama imkânı olan formüller üzerine fikir alışverişinde bulundular.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ