13 Eki 2023

Öğretim Üyemize TÜBİTAK - IRaSME Proje Desteği

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. M. Şerif Sönmez, “Düşük Sıcaklık Metal-Seramik Entegrasyonuna Yönelik Çekirdek Kabul Nanotoz Esaslı Reaktif Partikül Sistemleri” adlı çalışmasıyla ile TÜBİTAK - IraSME desteğine layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. M. Şeref Sönmez, “TÜBİTAK 1071 - Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı” çerçevesinde Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini arttırmaya yönelik uluslararası proje desteklerinden IRaSME (International Research activities by Small and Medium-sized Enterprises) kapsamında desteğe hak kazandı.

“Düşük Sıcaklık Metal-Seramik Entegrasyonuna Yönelik Çekirdek Kabuk Nanotoz Esaslı Reaktif Partikül Sistemleri” (Reactive particle systems based on core-shell nanoparticles for low temperature metal-ceramicintegration - ReCoShe) başlıklı projenin akademik yürütücüleri ise, Türkiye’den İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü ile Almanya’dan Fraunhofer Institute for Electronic Nano Systems ENAS (FhI ENAS) olacak.

Doç. Dr. Sönmez’in yürütücülüğünü üstleneceği projede, İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sebahattin Gürmen araştırmacı olarak bulunuyor. Türkiye’den KOBİ partnerleri olarak Sentes-Bir Metalurji Kimya Enerji Üretim ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ ile Nanografi Nano Teknoloji AŞ yer alıyor. Projenin Almanya tarafında ise Seidel Werkzeugbau GmbH, MKM Engineering GmbH ve ITW e. V. Chemnitz KOBİ partner olarak yer alıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ