25 Eki 2023

Öğretim Üyemize Mükemmeliyet Ödülü

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Melike Nikbay, “NATO AVT Paneli Mükemmeliyet Ödülü”nü kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), uluslararası bilimsel ve teknik başarılarıyla göz doldurmaya devam ediyor. Aerodinamik ve aeroelastisite alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Melike Nikbay, “NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO) Uygulamalı Platform Teknolojileri Paneli (AVT) Mükemmeliyet Ödülü”nü kazandı. Ödül plaketi 23 Mayıs 2024 tarihinde Kanada'da Ottawa şehrinde takdim edilecek.

2010 yılından beri AVT’de (Applied Vehicle Teknology) yer alan ve daha önce 2016 yılında “AVT Genç Katılımcı Ödülü”ne layık görülen Prof. Dr. Nikbay; bu alanda yürüttüğü ve başlattığı pek çok faaliyetin yanı sıra yetiştirdiği öğrencilerle de dikkatleri üzerine çekti.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Prof. Dr. Melike Nikbay hakkında

Melike Nikbay, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden lisans, 1998’de de yüksek lisans derecesini aldı. Bununla birlikte, 1999 yılında Colorado Üniversitesi (Boulder) Hava-Uzay Mühendisliği’nde yüksek lisans yaptı. 1998-2002 yılları arasında araştırma görevlisi olarak da çalıştığı Colorado Üniversitesi’ndeki aynı bölümde “Aeroelastik Optimizasyon ve Sonik Patlama Minimizasyonu” alanlarında 2002’de doktora çalışmasını tamamladı. 2004’te İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde tam zamanlı akademik hayata geçti. 2014-2015 yıllarında Dayton/Ohio’da Wright Patterson Hava Üssü’nde, 2015-2016 yıllarında NASA Langley Araştırma Merkezi’nde görev yaptı. Eylül 2016’da İTÜ’deki görevine dönen Prof. Dr. Melike Nikbay, aynı zamanda 2019 yılında kurulan Hava-Uzay Çok Disiplinli Tasarım Optimizasyon Laboratuvarı AeroMDO Lab’ın yönetiminden sorumludur. 2008 yılından itibaren Milli Savunma Bakanlığı tarafından atanarak çok sayıda NATO araştırma ekibinde görev aldı. 2021’den 2023 yılı sonuna kadar sürdüreceği NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO, Science and Technology Organization) Uygulamalı Araç Teknolojileri (AVT, Applied Vehicle Technology) Paneli Destek Komitesi başkanlığına seçildi. Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü tarafından “Akademi Üyeliği” ödülüne, 2016 yılında NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu tarafından ise “Genç Katılımcı” ödülüne layık görüldü.