25 Eki 2023

İTÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Kongresi

İTÜ MBG Kulübü tarafından düzenlenen Uluslararası Moleküler Biyoloji ve Genetik Günleri, bu yıl on altıncı kez İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de ziyaretçilerini ağırladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü (İTÜ MBG) tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi, bu yıl dünyanın çeşitli yerlerinden gelen alanında yetkin akademisyenleri, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) buluşturdu.

20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen programda; sinirbilim, epigenetik, evrim, kanser, biyoenformatik ve gen terapisi konularında sunulan bildirilerin yanında ziyaretçiler, biyoteknoloji şirketleri tarafından kurulan stantları ziyaret ederek konuyla ilgili son gelişmeleri takip etme imkânı buldular.

Kongre kapsamında ayrıca, doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin alanlarıyla ilgili konularda hazırladığı poster sunumu etkinliğine ve 20 öğrencinin katılımıyla DNA izolasyonu, PCR ve jel elektroforezi uygulamalarının yapıldığı bir atölye çalışmasına da yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ