29 Ara 2023

Dr. Üzeyir Garih Anısına Yapılan Senato Salonu Yenilendi

İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi’nde Makina Fakültesi mezunumuz Dr. Üzeyir Garih anısına yapılan Senato Salonu yenilendi. 21 Aralık günü düzenlenen açılış törenine İTÜ mezunları yoğun ilgi gösterdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ülkemizde büyük izler bırakan mezunlarının adını yaşatmaya devam ediyor. Gümüşsuyu Yerleşkemizdeki Dr. Üzeyir Garih Senato Salonu’nun kapsamlı tadilatı ve senato toplantıları yapılabilecek şekilde dönüşümü Destek Vakfı’nın katkılarıyla sona ulaştı. Senato Salonu 21 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen törenle kullanıma açıldı.

Gümüşsuyu Yerleşkesinde yenilenen mekânlar

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Senato Salonu açılışı üzerine yaptığı konuşmasında dünyanın farklı ülkelerinde ve ülkemizde İTÜ’yü temsil eden, iş dünyasına ve ülkemizin kalkınmasına hizmet eden mezunlarımızın gurur kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Koyuncu, Üzeyir Garih’in İTÜ aidiyetinden söz ederken şunları dile getirdi: “İTÜ’ye değer katan kıymetli insanlardan biri de çok değerli mezunumuz Dr. Üzeyir Garih’tir. Kendisi 1951 yılında İTÜ Makina Fakültesi’nden yüksek mühendis unvanıyla mezun olmuştur. Mezunumuz erken yaşlardan itibaren iş dünyasında büyük başarılara imza atmıştır. İş dünyasına yaptığı katkılarla olsun üyesi olduğu vakıf ve derneklerle olsun, ulusal ve uluslararası alanlarda İTÜ’yü gururla temsil etmiştir. Bu sebeplerle üniversitemiz tarafından 1984 yılında kendisine fahri doktora unvanı verilmiştir.”

Mezunlarımız açılış törenine yoğun katılım gösterdi. Gümüşsuyu Yerleşkemizdeki yenilenmiş tarihi ön bahçe, basketbol sahası ve halı saha da aynı gün kullanıma açıldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ