02 Oca 2024

İstanbul Finans Merkezi ile İTÜ Arasında İşbirliği

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İstanbul Finans Merkezi (İFM) finans sektöründeki bilgi teknolojileriyle ilgili işbirliği protokolü, 29 Aralık 2023 tarihinde İFM’de imzalandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Finans Merkezi bilgi teknolojileri ve derinlemesine analiz çalışmaları için işbirliğine gitti. İFM’de gerçekleşen protokol imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İstanbul Finans Merkezi Genel Müdürü Ahmet İhsan Erdem katıldı.

İmzalanan protokol kapsamında, İTÜ’nün akademik bilgi birikimi ve araştırma yetkinliği ile İstanbul Finans Merkezi’nin sektörel deneyimini bir araya getirerek, finans alanında bilgi teknolojileri üzerine derinlemesine pazar analizlerinin yapılması öngörülüyor. Finans sektöründeki bilgi teknolojileri alanındaki gelişmeler mevcut durumu ve gelecek trendleri içeren analizler İTÜ akademisyenleri tarafından hazırlanacak.

İTÜ öğrencilerine staj imkânı

Protokolle birlikte İTÜ öğrencileri İstanbul Finans Merkezi’nde staj yapacak. İstanbul Finans Merkezi, İTÜ öğrencisi için staj ve aday mühendislik olanakları sağlaycak. Bu sayede, ülkemizde bilgi teknolojileri alanında uzmanların yetiştirilmesine destek olunması; sektördeki ihtiyaçların daha iyi anlaşılması ve çözüm odaklı yaklaşımların geliştirilmesi amaçlanıyor.

Temel amaç çok boyutlu finansal hizmetler ekosistemi oluşturmak

Yapılan protokolün, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Finans Merkezi için de büyük önem taşıdığının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’nün işbirliği protokollerinde her zaman çok boyutlu çalışmalar yaptığına değindi ve şunları dile getirdi: “İTÜ olarak, birçok farklı sektörde faaliyet gösteren kurumla işbirliği yapıyoruz. Ürettiğimiz bilginin ürün ve hizmete dönüşümünü deneyimlerken, farklı sektörlerdeki yeni trendleri takip ederek Ar-Ge ve teknolojideki öncülüğümüzü sürdürüyoruz.”

Protokolün imza töreninde konuşan İstanbul Finans Merkezi Genel Müdürü Ahmet İhsan Erdem, İTÜ yönetimi ve akademisyenlerine teşekkür ettiği konuşmasında İstanbul Finans Merkezi'nin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erdem, İFM’nin Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya odaklandığını belirtti.

İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin önemine dikkat çeken İFM Genel Müdürü Ahmet İhsan Erdem, “Bilgi teknolojilerinin finans sektöründe oynadığı kritik rolün farkındayız. Bu nedenle, bu alanda ülkemizin önde gelen akademik kurumlarından biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu protokol, hem sektörümüzün hem de ülkemizin bilgi teknolojileri alanında rekabet gücünü artırarak yenilikçi ve katma değerli çözümler üretmemize imkân sağlayacaktır,” dedi.

İstanbul Finans Merkezi hakkında

İstanbul Finans Merkezi (İFM), Türkiye’nin küresel finans piyasalarındaki yerini güçlendirmeyi ve uluslararası alandaki rekabette üst sıralara çıkarmayı hedefleyen Türkiye’nin vizyon projelerinden biridir. İFM, katılım finansı ve finansal teknolojiler gibi alanlarda Türkiye ve bölgede öncü olmayı amaçlamaktadır. İFM, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, bankacılık ve banka dışı finans kurumları, sermaye piyasası kuruluşları, finansal yatırım ve portföy yönetim şirketleri gibi geniş yelpazede kurum ve kuruluşları bünyesinde barındırmaktadır. İstanbul Finans Merkezi, 3,5 milyon m2 inşaat alanına sahip ve çeşitli finansal kuruluşları, sosyal donatıları, otel ve perakende hizmetleri, sürdürülebilir ve akıllı şehir yönetimi anlayışıyla çevre dostu bir kümelenme bölgesi olarak tasarlanmıştır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ