02 Oca 2024

Öğretim Üyelerimiz 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde

Öğretim üyelerimiz, kazandıkları 2023 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser (TESEP) Ödülleri’ni Ankara’da düzenlenen törenle aldılar.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) akademisyenleri bilim dünyasına önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), 2023 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser (TESEP) Ödülleri’ne değer görülen akademisyenlerimizi 23 Kasım 2023 tarihinde açıklamıştı.

Ödül sahibi öğretim üyelerimize ödülleri 27 Aralık 2023 günü Ankara Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde takdim edildi. Öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Doç. Dr. Nil Özbek, Doç. Dr. Fuat Topuz ve Dr. Faiz Muhaffel’e ödüllerini Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

“Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülü alan 3 akademisyenimiz

TÜBA-GEBİP Ödülleri kapsamında Kimya Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Fuat Topuz “Doğa Bilimleri” kategorisinde ödül sahibi oldu. “Mühendislik Bilimleri” alanında ise Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Nil Özbek ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Dr. Faiz Muhaffel ödül almaya hak kazandılar.

Prof. Dr. Kadıoğlu’na Bilimsel Telif Eser Ödülü

TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında ise İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü, Acil Durum ve Afet Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Havacılık Meteorolojisine Giriş başlıklı eseriyle “Doğa ve Mühendislik Bilimleri” kategorisinde ödül sahibi oldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ