03 Oca 2024

Araştırma Görevlimize IEEE GRSS’den En İyi Tez Ödülü

İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlimiz Samet Aksoy, IEEE GRSS tarafından verilen “En İyi Yüksek Lisans Tezi” ödülünün sahibi oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, Geomatik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlimiz Samet Aksoy, ABD merkezli Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü, Yer Bilimleri ve Uzaktan Algılama Topluluğu Türkiye Bölümü (IEEE GRSS) tarafından düzenlenen 2023 Lisansüstü Tez Yarışması kapsamında, “Yüksek Lisans” kategorisinde verilen ödülün sahibi oldu.

29 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen çevrimiçi bir toplantı ile açıklanan ödülün sahibi Arş. Gör. Samet Aksoy’un İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Elif Sertel’in danışmanlığında hazırladığı yüksek lisans tezi, “Açıklanabilir Yapay Zekâ Yöntemleri Kullanılarak Toprak Tuzluluğu Haritalaması” başlığını taşıyor.

COSPAR Genç Bilim İnsanları için Üstün Makale Ödülü

Arş. Gör. Aksoy’un, ödüllü yüksek lisans tezinden hareketle hazırladığı “Assessing the performance of machine learning algorithms for soil salinity mapping in Google Earth Engine platform using Sentinel-2A and Landsat-8 OLI data” (Sentinel-2A ve Landsat-8 OLI verilerini kullanarak Google Earth Engine platformunda toprak tuzluluğu haritalaması için makine öğrenmesi algoritmalarının performansının değerlendirilmesi) başlıklı makalesi ayrıca Fransa merkezli Uzay Araştırmaları Komitesi (COSPAR) tarafından verilen “Genç Bilim İnsanları için Üstün Makale Ödülü”ne layık görüldü.

Araştırma görevlimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.