10 Oca 2024

İTÜ Dergisi “250. Yıl Külliyatı Özel Sayısı”yla Çıktı

İTÜ Dergisi’nin yeni sayısı, “250. Yıl Külliyatı Özel Sayısı” başlığı ile yayımlandı. Dergi, açık erişimli olarak okurların ilgisine sunuldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Bilim ve teknik alanındaki yayınlarıyla, akademi dünyasında ses getiren İTÜ Yayınevi bünyesinde faaliyet gösteren İTÜ Dergisi’nin yeni sayısı çıktı. İTÜ’nün köklü kurumsal birikimine ışık tutan bu sayısında odağına “250. Yıl Külliyatı”nı alan dergi, okurların ilgisine sunuldu.

“İTÜ: Dünün, bugünün ve yarının üniversitesi…”

İTÜ’nün tarihsel hafızasını gün yüzüne çıkarmayı amaçlayan külliyata dair zengin bir içeriğe sahip olan İTÜ Dergisi’nin özel dosyası, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun; İstanbul Teknik Üniversitesi’nin teknolojiden sanayiye, spordan sanata ve siyasete birçok alanda Türkiye’nin gelişmesinde üstlendiği önemli rolleri vurguladığı “İTÜ’lü İz Bırakanlar” başlıklı yazısında dikkat çeken şu cümlelerle başlıyor:

“Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yollarından köprülerine, barajlarından fabrikalarına, enerji santrallerinden haberleşme ağlarına kadar, köyden kente, hemen her yerde İTÜ’lülerin emeği vardır. Geçmişten günümüze bir ulusun imar ve inşa edilmesinde çok önemli bir yere sahip olan bu kadroları anlatmayı bir borç bilerek eserler yayımlamak, 250. yıl etkinlikleri kapsamında devam eden çalışmalardan önemli biridir.”

“250. Yıl Külliyatı”na yakından bakış…

İTÜ Yayınevi tarafından basılan 250. Yıl Külliyatı’na yakından bir bakış imkânı sunan dergide, külliyatın baş yazarlarından Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Doç. Dr. Eminalp Malkoç, Dr. Öğr. Üyesi Burak Barutçu ve Öğr. Gör. Dr. U. Duygu Aysal Cin’in yanı sıra, Prof. Dr. A. M. Celâl Şengör ve Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu gibi isimlerin konuya ilişkin yazıları yer alıyor.

İTÜ Dergisi’nin Ocak 2024 tarihli “250. Yıl Külliyatı Özel Sayısı”nı okumak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ