26 Oca 2024

Küresel Vizyonuyla Geleceği Dönüştüren Üniversite: İTÜ

İTÜ’nün 250. Yılı için özel olarak hazırlanan 13 tematik belgeselden üçü İTÜ’nün araştırma bakımından öncülüğünü aynı zamanda üniversitemizin küresel vizyonunu anlatıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

2023 yılında, 250. kuruluş yıldönümünü birçok etkinlikle kutlayan İstanbul Teknik Üniversitesi, “İTÜ 250. Yıl Belgeselleri” gibi kalıcı işlere de imza attı. Toplam 13 belgeselden oluşan serinin, 2023’ün Aralık ayında YouTube kanalımızda yayınlanan Bir Araştırma Üniversitesi: İTÜ, Uluslararası İTÜ ve İTÜ’nün Gelecek Vizyonu  bölümleriyle ilgi topladı.

Bir Araştırma Üniversitesi: İTÜ

Bir Araştırma Üniversitesi: İTÜ başlıklı belgeselde, İTÜ’nün 250 yıllık tarihiyle bilim ve araştırma kültürümüzün temel taşlarından biri olduğuna vurgu yapılırken, aynı zamanda ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş ve nitelikli insan kaynağını yetiştirmek konusundaki öncülüğüne de değiniliyor. Üniversitemizin, ulusal ve uluslararası düzeydeki kapsamlı pek çok projede başarıya imza atmasının yanında, İTÜ’nün laboratuvar altyapısının dünya çapında bir yetkinliğe sahip olduğuna da dikkat çekiliyor.

Uluslararası İTÜ

Uluslararası İTÜ başlığını taşıyan belgeselde, öncelikle İTÜ’nün bilim ve teknolojiyi merkeze alan küresel eğitim sistemi ile yenilikçi çalışmaları ve toplumdaki itibarı ile Türkiye’nin en saygın ve köklü eğitim kurumu olduğu belirtiliyor. İTÜ’nün, kapsamlı uluslararası anlaşmaları, ABET akreditasyonları ve öğrenci değişim programları sayesinde öğrencilerine üst düzeyde bir uluslararası nitelik kazandırdığının altı çizilirken, İTÜ öğrencilerinin yurtdışında eğitim gördüğü okullarda diğer öğrencilere göre daha avantajlı olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, “Avrupa mühendisi” yetiştirme misyonuyla ön plana çıkan EELISA projesinde İTÜ’nün kurucu olarak yer almasına ve bu yapıda önemli bir rol üstlenmesi üzerinde duruluyor.

İTÜ’nün Gelecek Vizyonu

İTÜ’nün Gelecek Vizyonu belgeselinde ise, öncelikli olarak İTÜ’nün öğrencilerine projeler için maddi ve manevi her katkıyı sağladığına vurgu yapılıyor. İTÜ, gelecek vizyonunu belirlerken araştırma temelli bir modelin ön plana çıkartarak, öncelikle sorunlara karşı hızlı ve kalıcı çözümler üreten öğrencileri hedefliyor. Ayrıca, İTÜ’nün mühendislikteki değişimin öncüsü konumunda olduğu ve geleceğin mühendisliğini de şekillendireceği belirtilirken; aktif öğrenme, etki odaklı araştırma ve teknolojik/dijital dönüşüm modelleri sayesinde “geleceği dönüştür” hedefiyle yoluna devam edeceğine dikkat çekiliyor. Üstelik İTÜ’nün savunma sanayii için büyük projelerde yer almasının yanında; nano teknolojiden robotiğe, yeni nesil haberleşme sistemlerinden siber güvenliğe kadar milli teknolojisi hamlesi kapsamında birçok önemli projede rol üstlendiğine vurgu yapılıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ