29 Oca 2024

“70. Sanat Yılında Erol Sayan” Konseri

İTÜ TMDK’da çok sayıda öğrenci yetiştiren ve Türk sanat müziğinin en önemli isimleri arasında gösterilen Erol Sayan’ın 70. Sanat Yılı onuruna 28 Ocak 2023 tarihinde Pera Müzesi Oditoryumu’nda bir konser düzenlendi.

Türk müziğinin en önemli bestekârlarından İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı San. Öğr. Gör. Erol Sayan, Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri Serisi kapsamında düzenlenen bir konserle onurlandırıldı. “70. Sanat Yılında Erol Sayan Konseri" 28 Ocak 2024 günü Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın hatırasına düzenlenen konser serisi, Türk müziğinin tarihsel, kültürel, geleneksel, sosyolojik, antropolojik, felsefi, edebi yönlerine ilişkin sunuş ve sohbetleri de içeriyor.

Üniversitemiz, San. Öğr. Gör. Erol Sayan’a 27 Ekim 2022 tarihinde İTÜ Maçka Yerleşkesi Mustafa Kemal Amfisi’nde düzenlediği törenle “fahri doktor” unvanı vermişti.