31 Oca 2024

İTÜ’nün Toplumsal Katkıları

“İTÜ 250. Yıl Belgeselleri” serisinin, Aralık 2023’te izleyiciyle buluşan bölümleri geniş çapta bir ilgi uyandırdı. Seyirci tarafından beğeniyle karşılanan belgeseller, İTÜ’nün köklü geçmişini ve kurumsal kimliğini ele alıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Kuruluşunun 250. yıldönümünü kutlayan İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023 yılında bilimsel değerlerini, kimliğini ve köklü tarihini yansıtan, kurumsal hafızasını geleceğe taşımayı amaçlayan kalıcı eserlere imza attı. 13 bölümden oluşan ve titiz bir çalışmanın ürünü olan İTÜ 250. Yıl Belgeselleri serisinde yer alan dört film, bilim ve sanat alanlarında ortaya koyduğu yenilikçi proje ve çalışmalarla toplumsal yaşam standartlarının yükselmesine, ülkemizin teknik altyapısının gelişmesine katkı sağlayan İTÜ’lülerin serüvenlerini mercek altına aldı. İTÜ’nün Katkılarıyla, İTÜ Mezunları, İTÜ’de Kültür ve Sanat, İTÜ’nün İlkleri ve Enleri isimlerini taşıyan belgeseller, seyirci tarafından beğeniyle karşılandı.

İTÜ’nün Katkılarıyla

Türkiye tarihinin altyapı, bilim ve teknoloji alanlarına damgasını vuran birçok büyük projenin altında imzası olan İTÜ’lülerin, ülkemizin imar ve bilimsel gelişim tarihinde bıraktığı kalıcı izlere odaklanan İTÜ’nün Katkılarıyla belgeseli; Gölcük Akaryakıt Gemisi’nden Avrasya Tüneli’ne, Keban Barajı’ndan Araştırma Reaktörü’ne kadar birçok vizyoner proje ve hamleden yola çıkarak İTÜ’lü mühendis ve akademisyenlerin Türkiye’nin altyapı ve teknoloji faaliyetlerindeki kilit rollerine ışık tutuyor.

İTÜ Mezunları

Ortaya koydukları buluşlar, Türkiye yararına üstlendikleri projeler, kaleme aldıkları bilimsel çalışmalar, düzenledikleri ya da bir parçası oldukları uluslararası ölçekli etkinlikler ile İTÜ’nün kurumsal değerlerini ömür boyu temsil eden başarılı ve yetkin mühendislerimizin hikâyesini anlatan İTÜ Mezunları belgeseli, İTÜ’lü olma kimliğini gururla taşımaya devam eden mezunlarımızla yapılan söyleşileri içeriyor. 

İTÜ’de Kültür ve Sanat

Bilim ve tekniğin ülkemizdeki öncü kuruluşlarından biri olan üniversitemizin aynı zamanda sanatsal ve entelektüel değerlere dayalı kültürel çehresine değinen İTÜ’de Kültür ve Sanat belgeseli, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (TMDK) ekolünün yetiştirdiği müzisyen ve bilim insanlarının serüvenine odaklanırken, bu köklü konservatuvarın tarihçesini de titiz söyleşilerin şahitliğiyle izleyicinin ilgisine sunuyor.

İTÜ’nün İlkleri ve Enleri

Türkiye’nin ilk küp uydusu, ilk yerli bilgisayarı, ilk televizyon yayını, ilk otonom otomobili ve ilk elektrikli otobüsü… Mühendisliğin her alanında, bilimsel birikimin ve teknik hafızanın oluşumunda pay sahibi olan “ilk”lerin üniversitesinin, tarihe geçen öncü faaliyetlerinin, proje ve buluşlarının, ülkemizin yarınlarına katkı sağlayan öncü atılım ve icatların sıradışı öykülerine odaklanan İTÜ’nün İlkleri ve Enleri belgeseli, bilim tarihimizin köklü tarihinin gurur verici ürünlerini mercek altına alan söyleşileri bir araya getiriyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ