02 Şub 2024

250. Yılda 250 Bin Fidan Toprakla Buluştu

“250. Yılda 250 Bin Fidan” kampanyası kapsamında, Muğla’nın Milas ilçesinde yer alan Hüsamlar bölgesinde İTÜ’lülerin katılımıyla iki bin adet fidanın dikim töreni gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, mühendislik faaliyetlerinin doğal ekosistemle uyumlu ve sürdürülebilir şekilde sürdürülmesi konusunda model uygulamalar ortaya koyma idealiyle 250. Yıl Etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde fidan ve ağaç dikimleri gerçekleştirmeye devam ediyor. “250. Yılda 250 Bin Fidan” kampanyası bünyesinde Türkiye’nin çeşitli illerinde ağaçlandırma faaliyetleri yürüten İTÜ, Muğla’da bulunan Milas-Hüsamlar Maden Sahası’nda sona eren madencilik faaliyetlerinin ardından bölgenin doğaya kazandırılması sürecinde etkin rol üstlenerek iki bin fidanlık bir hatıra ormanı için bir dikim töreni gerçekleştirdi.

“İTÜ’nün adı Milas’taki hatıra ormanında yaşayacak”

Yeniköy Kemerköy Enerji’nin destekleriyle gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kumral, YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir ve Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin yanı sıra fidan dikimi için, İTÜ’nün 250. yılını temsilen 250 öğrenci katıldı. Bölgenin tekrar doğaya kazandırılmasının ve doğal bitki örtüsüyle uyumlu şekilde ağaçlandırılarak rehabilite edilmesinin önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, dikilen fidanların gelecek nesillere nefes olmasını dilediğini ifade ederek, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Türkiye’nin büyük altyapı projelerinde her zaman öncü olarak yer alan İTÜ, bugüne kadar 250 bin civarında mezun verdi. 250. yılımızda, İTÜ Ailesi’nin yani mezunlarımızın desteğiyle başlattığımız bu kampanya sayesinde ülkemizin 81 ilinde kök salıp büyüyecek olan fidanlarla, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakacağız. Üstelik, İTÜ’lülerin değerli katkılarıyla büyüyecek olan bu fidanlar, bizlere İTÜ’nün 250. Yıl coşkusunun da hatırasını geleceğe taşıyacak.”

Gün boyu devam eden etkinlikte, fidan dikimlerinin ardından gerçekleştirilen müzik dinletisi ve kış pikniği, keyifli anlara sahne olarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.  “250. Yılda 250 Bin Fidan” kampanyası, Ocak 2023’ten itibaren Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleştirilen ağaç dikimlerinin son aşaması olan Muğla’daki törenle nihayete erdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ