08 Şub 2024

İTÜ 250. Yıl Hatıra Parası Çıktı

Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. Yılı dolayısıyla basılan hatıra parası, İTÜ’lü koleksiyonerlerin ilgisine sunuldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. kuruluş yıldönümü anısına Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü tarafından basılan hatıra paraları internet üzerinden satışa sunuldu. Ön yüzünde tarihi 20. yüzyılın ilk yarısına kadar uzanan arı figürlü İTÜ logosu bulunan hatıra parasının diğer yüzünde ise İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nin sembollerinden biri olan Arı Kapı’nın rölyefi yer aldı.

20 Türk Lirası nominal değere sahip olan ve 925 ayar gümüşten yapılan hatıra parası, İTÜ’nün bilim tarihinin öncü isimlerinden miras aldığı değerlerle yeni akademik ufuklara açılma serüveninin anısını yaşatan sembolik bir koleksiyon ürünü olmayı amaçlıyor. Estetik tasarımıyla göz dolduran hatıra parasının beraberinde verilen sertifikada ise İTÜ’nün kurumsal ve tarihsel mirasına işaret eden şu cümleler yer alıyor:

“Dünyanın en köklü teknik üniversitelerinden biri olan İTÜ’nün adı, mühendislik ve mimarlık öğretimi ile adeta özdeşleşmiştir. İTÜ; bilimsel ve teknolojik sayısız ilerlemenin mimarı olarak bugüne dek ülkemizde birçok ilke imza atmıştır. İTÜ’nün kurumsal tarihi, entelektüel hafızası ve sahip olduğu seçkin ortam; geçmişten geleceğe uzanan güçlü bir köprüdür.”

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ