09 Şub 2024

İTÜ’den “250. Yıl Rozeti”

İstanbul Teknik Üniversitesi, yaklaşık yüz yıllık bir kurumsal geleneğin anısını onurlandırmak için kuruluşunun 250. yıldönümüne özel bir hatıra rozeti tasarladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, ilk kez 1929 yılında Mühendis Mekteb-i Âlisi öğrencilerinin girişimiyle kullanılmaya başlanan ve yaklaşık yüz yıllık bir tarihi olan “İTÜ Arı Rozeti”nin anısını onurlandırmak için kuruluşunun 250. yıldönümüne özel bir hatıra rozeti tasarladı. İlk prototipleri 1920’lerde Beyoğlu Yüksek Kaldırım Caddesi’nde bir ustaya yaptırılan tarihi rozetin biçimine sadık kalarak elips şeklinde tasarlanan “250. Yıl Rozeti”nin tasarımında, aynı zamanda İTÜ’nün kurumsal renkleri olan lacivert ve altın sarısı tercih edildi.

İTÜ’lülerin çalışkanlığını; verimli, nitelikli, sistemli, çevreye duyarlı yaşam ve üretim kültürünü sembolize eden arı figürüne ait bir siluetle birlikte kurumsal logonun yer aldığı “250. Yıl Rozeti”nin üzerinde ayrıca Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü araştırma görevlimiz Onur Yılmaz tarafından tasarlanan, tipografik tercihleriyle İTÜ ailesinin bütünlük ve bağlılığına; odağına aldığı sonsuzluk işaretiyle de iki buçuk asırlık kurumsal devamlılığa ve İTÜ’nün gelecek vizyonuna işaret eden 250. yıl logosu bulunuyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ