11 Şub 2024

İTÜ’de Turquality ve Marka Uzmanlık Vizyon Programı

İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi, Progroup ve TDKF işbirliğiyle düzenlenen Uçtan Uca Turquality ve Marka Uzmanlık Vizyon Programı açılış töreni ve ilk dersi özel bir oturumla 9 Şubat 2024 günü Ayazağa Yerleşkesinde başladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) üniversite-sanayi-kamu işbirliğini güçlendiren önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Uçtan Uca Turquality ve Marka Uzmanlık Vizyon Programı’nın açılış tören ve ilk dersi özel bir oturumla Ayazağa Yerleşkemizdeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 9 Şubat’ta gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun ev sahipliğindeki açılış törenine T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, TDKF Başkanı ve eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, TİM Başkanvekili Ahmet Güleç’in yanı sıra birçok iş insanı, akademisyen, kursiyer ve İTÜ’lü öğrenci katıldı.

Törende ilk söz alan Progroup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, Turquality’nin önemi, tarihi ve Maçka Yerleşkemizde cuma ve cumartesi günleri olmak üzere 9 Mart’a kadar sürecek toplam 49 saatlik eğitimin önemini anlattığı bir sunum yaptı.

Markalaşma ve rekabet gücünü arttıran program

Rektörümüz, katılımcılara seslendiği konuşmasında İTÜ’deki Uçtan Uca Turquality ve Marka Uzmanlık Vizyon Programı eğitimlerinin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti. Eğitimin üniversite-sanayi işbirliğiyle yapılmasının büyük bir vizyonu gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Koyuncu, “Ticaret Bakanlığımızın desteğiyle İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek eğitimlere ülkemizin yetiştirdiği dış ticaret alanında uzman kıymetli akademisyenler ve sektör temsilcileri katkı verecektir.”

TDKF Başkanı ve eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İTÜ’nün genç beyinlerin eğitilmesinde oynandığı 250 yıllık role değindi. Tüzmen, dış ticaretin geliştirilmesi için gereken parametreleri vurgularken kursiyerlere eğitimlere katılma çağrısı yaptı.

“Her zaman sempati oluşturan İTÜ”

T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, program kapsamında “Turquality ve Marka Açılış Dersi” başlıklı ilk dersi verdi. Bakan Prof. Dr. Bolat, Turquality’nin 2004’ten bu yana katma değer, bilgi ekonomisi, teknolojik pay ve inovasyonun değer katacağı bir ihracat atağını amaçladığının altını çizdi, yeşil mutabakat gibi önemli konular hakkında güncel gelişmeleri paylaştı.

Prof. Dr. Bolat, “İTÜ kalbimizde her zaman sıcaklık ve sempati oluşturan güzide bir kurumumuz” nitelemesini yaptığı konuşmasında aile üyelerinin ilk kez İTÜ’nün “Sanayi Mühendisliği” bölümüyle üniversiteli olduğunu belirtti.

İşveren mezunlar vermek

Özel oturum; döviz kazandırıcı hizmetler ve üniversitelerin etkileşimi, fikir geliştirme, üniversitelerde start-up kurulması gibi konuların tartışıldığı bir panelle devam etti. Moderatörlüğünü Kürşad Tüzmen’in yürüttüğü panelde Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Prof. Dr. Bülent Güloğlu, Dr. Salim Çam, Mehmet Ali Kılıçkaya, Abdullah Bozatlı ve Hakan Güldağ konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğin sonunda Panelistler dinleyicilerin yönelttiği soruları yanıtladı.

Turquality hakkında

Turquality ülkemizin ihracatının artması ve ihracattaki katma değerli ürün payının yükselmesini hedefleyen ve dünyada tek olan bir vizyon programıdır. Uçtan Uca Turquality ve Marka Uzmanlık Vizyon Programı kapsamında alanında uzman isimler tarafından “döviz kazandırıcı faaliyetler”, “Turquality iş modeli algoritması”, “tedarik zinciri yönetimi”, “yapay zekâ ve dijitalleşme”, “yeni ürün geliştirme” gibi pek çok konu başlığında eğitim veriliyor. Eğitim sonunda kursiyerlere başarı sertifikası takdim ediliyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ