27 Mar 2024

İTÜ’de “Dünya Su Günü Buluşması”

25 Mart 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de düzenlenen “Dünya Su Günü Buluşması” su kaynaklarının geleceğini konuşmak üzere alanın uzmanlarını bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Çevre TV 'Kampüs Buluşmaları' kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde; Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) düzenlenen “Dünya Su Günü Buluşması” 25 Mart 2024 günü, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Barış için Sudan Faydalanmak” 

Her yıl, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen bir tema etrafında düzenlenen Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl “Barış için Sudan Faydalanmak” mottosuyla düzenlenen buluşmanın açılışında, suyun ekolojik sistemin devamlılığını sağlayan en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu konuşmasında şu cümlelere yer verdi: 

“Mühendislik alanlarında geleceği inşa edecek olan teknolojik tasarımları gerçekleştirirken çevre dostu ilkelerle hareket etmek bugün için bir gerekliliktir. İTÜ olarak bizler, su kaynaklarının verimli kullanımı, su kirliliğinin önlenmesi, atıksu arıtımının sağlanması gibi alanlarda üst düzey teknoloji kullanan projeler üretiyor ve bu alanlarda yapılan bilimsel çalışmaları teşvik ediyoruz.”

Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı

Gün boyu süren programda, Türkiye’de suyun mevcut durumu, riskler, risk yönetimi ve suyun verimli kullanımı gibi birçok gündem maddesi, uzman isimlerin görüşleri ışığında mercek altına alındı. 

Suyun sürdürülebilir şekilde kullanımıyla ilgili görüş ve fikirlerin paylaşıldığı oturumların ardından program, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BUFSAD) katkılarıyla fotoğraf sanatçısı Ömer Faruk Çelik tarafından hazırlanan “Barış İçin Su” başlıklı sergiye yapılan ziyaretlerle sona erdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ