19 Nis 2024

İTÜ SANALTTO Üniversite-Sanayi İşbirliği Ekosistemine Yeni Bir Soluk Getiriyor

İTÜ SANALTTO; sanayiciler, akademisyenler, girişimciler ve buluşçuların ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilmiş hizmetler sunuyor. Bu dijital platform üzerinden üniversite-sanayi işbirliği faaliyetleri, fon ve hibe takipleri, teknoloji ticarileştirme faaliyetleri ve girişim-şirketleşme adımları çevrimiçi, hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Sanal Teknoloji Transfer Platformu İTÜ SANALTTO hızlı, kullanıcı dostu ve interaktif yapısıyla hizmet vermeye başladı. İTÜ SANALTTO, üniversitemizin teknoloji transfer tecrübesi, akademik ve fiziki altyapısını tek çatı altında bir araya getirerek, ekosistemin tüm paydaşlarına daha bütüncül ve daha hızlı çözümler üretiyor.

İTÜ SANALTTO’nun kullanıma açılmasıyla birlikte üniversitemiz köklü akademik birikimini, 500’den fazla test ve analiz laboratuvarı, geniş bir yelpazede hizmet veren Tasarım ve Prototip Merkezi ile sanayici, girişimci ve buluşçuların ihtiyaçlarına artık tek bir çatı altında; güvenli, hızlı, çevrimiçi ve kullanıcı dostu bir portal vasıtası ile cevap veriyor.

İTÜ SANALTTO ile yapılan işlemler

Üniversite-sanayi işbirliği ekosisteminde yer alan paydaşlarımızın her biri, kendi ilgi alanı ve ihtiyaçları doğrultusunda İTÜ SANALTTO web sitesi üzerinden çevrimiçi talep oluşturabilir, uzmanlarımız ile uzaktan ve hızlı bir şekilde görüşebilir, fırsat ve haberleri güncel olarak takip edebilirler. Her paydaş için hazırlanan ayrı bir arayüz vasıtasıyla kullanıcılar kendileri için hazırlanmış içeriklere rahatça ulaşabilirler. Aynı zamanda her bir paydaşımız kendi çalışma alanı ve İTÜ ile işbirliği yapma noktasındaki talebini, amaca ve ihtiyaca yönelik hazırlanmış formlar vasıtasıyla uzmanlarımıza iletebilirler.

Paydaşlar için canlı destek

Paydaşlarımız, sitemizde yer alan Canlı Whatsapp hattımız ile online olarak uzmanlarımız ile görüşebilir ve destek alabilirler.

Araştırmacılar, halihazırda var olan ya da fikir aşamasındaki projelerine sanayiden partner-ortak bulabilirler; üniversite-sanayi işbirliği projelerinin başlatma, yürütme ve tamamlama aşamalarını adım adım inceleyebilirler; ulusal ve global güncel fon çağrılarını bu sayfa üzerinden takip edebilirler.

Herkes için avantaj

•             Araştırmacılar;

o             Halihazırda var olan ya da fikir aşamasındaki projelerine sanayiden partner-ortak bulabilirler,

o             Üniversite-sanayi işbirliği projelerinin başlatma, yürütme ve tamamlama aşamalarını adım adım inceleyebilirler,

o             Ulusal ve global güncel fon çağrılarını bu sayfa üzerinden takip edebilirler.

•             Sanayiciler;

o             Sanayiden ortak arayan projelere ve detaylarına ulaşabilirler,

o             İTÜ akademisyenlerini çalışma alanları, yayınları, uzmanlıkları ve proje geçmişlerine göre bu sayfa üzerinden arayabilir, inceleyebilir ve ulaşabilirler.

o             İTÜ hak sahipliğinde olan tescillenmiş ve ticarileştirmeye açık teknolojilerin detaylarına ulaşabilirler,

o             İTÜ akademisyenlerinin sanayiye yönelik sektörel eğitimlerine bu sayfa üzerinden ulaşabilir ve başvuru yapabilirler,

o             500’den fazla İTÜ test ve laboratuvar merkezine ulaşarak, ihtiyaçlarına yönelik test ve analiz hizmetleri için bilgi alabilirler,

o             İTÜ Tasarım ve Prototip Merkezi’ne ait makine parkuru, çalışma alanları, cihaz özellikleri ve kullanım için randevu sistemine erişebilirler.

•             Girişimciler;

o             İTÜ 1773 Teknopark bünyesindeki mentörlük ve kuluçka faaliyetleri hakkında bilgi alabilirler,

o             Girişimcinin yol haritası vasıtası ile, girişimcilik faaliyetlerinde izlenecek adımlara ve faaliyetlere ulaşabilirler.

•             Buluşçular;

o             Buluşçular fikirlerini hayata geçirme ya da belirli bir seviyeye gelmiş buluşlarının-fikirlerinin korunması/ticarileşmesi ve desteklenmesi noktasında uygulama adımlarına erişebilirler,

o             Buluş bildirim formu ile buluş sahibi tescillenmesini istediği buluşu hakkında uzmanlarımıza detay düzeyde bilgi verebilirler,

o             Teknolojisi tescillenmiş buluşçularımız, ticarileştirme talep formu vasıtası ile buluşunun ticarileştirebilirlik potansiyeli hakkında bilgi talep edebilirler,

o             Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) ile ilgili en sık karşılaşılan sorun ve problemlere hızlı bir şekilde cevap alabilirler,

o             FSMH Kitapçığı ile İTÜ’nün FSMH süreçlerine ve tescillenen buluşlarımıza erişebilirler.