24 Nis 2024

İTÜ’de “Sürdürülebilir Ekosistem Günleri”

İTÜ Çevre Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Ekosistem Günleri” 19-20 Nisan 2024 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çevre Mühendisliği Kulübü’nün bünyesinde bu yıl 14. kez düzenlenen “Sürdürülebilir Ekosistem Günleri” 19-20 Nisan 2024 tarihlerinde, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Alanında uzman isimlerle geleceğin çevre mühendislerini buluşturan etkinliğin açılışında, üniversitemizin sürdürülebilirlik alanındaki vizyoner faaliyetlerine değinen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’nün 2023 UI GreenMetric sıralamasında, “Dünyanın En Sürdürülebilir 46. Kampüsü” seçildiğini dile getirdiği konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Mühendislik alanlarında geleceği inşa edecek olan teknolojik tasarımları gerçekleştirirken çevre dostu ilkelerle hareket etmek bugün için bir gerekliliktir. İTÜ olarak bizler, sürdürülebilirlik alanında projeler üretiyor ve bu alanlarda yapılan bilimsel çalışmaları teşvik ediyoruz. İTÜ olarak bizler, sürdürülebilirliği kurumsal kimliğimizin bir parçası haline getirirken, aynı zamanda akademisyenlerimize ve öğrencilerimize, sürdürülebilir kampüs deneyimini sunuyoruz.”

İki gün boyunca devam eden etkinlik kapsamında; yenilenebilir enerji, kurumsal sürdürülebilirlik, dünyada güncel sürdürülebilirlik gelişmeleri, yeni döngüsel ekonomi modelleri ve sürdürülebilir finansman kavramlarını mercek altına alan sunumlara yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ