12 May 2024

İTÜ, THE Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda 92. Sırada

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda 1.127 üniversite içinde 92. sırada yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Alanında küresel ölçekte saygınlığa sahip olan yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından düzenlenen 2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralaması sonuçları açıklandı. Zengin eğitim imkânlarıyla öğrencilerini dünya standartlarında bir bilimsel ortamla buluşturan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) önceki yıla göre 57 sıra birden yükselerek alanında ses getiren bir yükselişe imza attı.

2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda değerlendirilen 1.127 üniversite arasında 92. sırada yerini alan İTÜ’nün bu başarısında nitelikli araştırma ortamı ve endüstri desteğine dayalı performans göstergeleri belirleyici oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi, Araştırma Dekanlığı ve Bilimsel Yayın Koordinatörlüğü gibi birimlerinin vizyoner faaliyetleri ve küresel etkiye sahip öncü atılımları ışığında, bu göstergelerdeki başarısını daha ileri konumlara taşımayı hedefliyor.

2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralaması hakkında

2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralaması; THE Dünya Üniversite Sıralaması ile aynı temel ölçütler üzerinden değerlendirme yapmaktadır. Bu ölçütler ile üniversitelerin; akademik ve fiziksel donanımları ile kaliteli eğitim verebilme olanaklarını (öğretim ölçütü), araştırma projelerinin fon alabilme ve bilimsel yayın üretebilme performansını (araştırma çevresi ölçütü), araştırma çıktılarının bilimsel camiada ne kadar kullanıldığını (araştırma kalitesi ölçütü), yine bu çıktıların bölge ekonomisini ne kadar geliştirdiğini (endüstri ölçütü), ve son olarak yabancı araştırmacıları kendi bünyesine ne kadar çekebildiğini (uluslararası görünüm ölçütü) değerlendirmektedir. THE Asya Üniversite Sıralaması, bu kapsamlı değerlendirme sistemi ile yüksek öğretim alanında saygın bir yere sahip bulunmaktadır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ