14 May 2024

İTÜ’ye 4. İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde Yoğun İlgi

İTÜ, AKM’de 2-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 4. İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde atölyeler, paneller ve “Geçmişten Günümüze İTÜ” sergisi gibi birçok etkinlikle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Atatürk Kültür Merkezi’nde 2-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 4. İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne öğrencileri ve öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği birçok etkinlikle katıldı. Öğrencilerimizin festivalde sergileyeceği enstalasyonlar için 22-26 Nisan arasında Ayazağa Yerleşkesi MED-A ve Taşkışla Yerleşkesi Ortabahçe’de bilgisayar ve bilgisayar ekipmanları, kablolar, kulaklıklar, çipler, cep telefonları ve küçük ev aletlerinden oluşan teknolojik atıklar toplandı.

Festivalin “Genç Alanı” sponsoru olan üniversitemiz, atıkların sanata dönüştüğü atölye çalışmaları, paneller ve “Geçmişten Günümüze İTÜ” sergisiyle katılımcılara ilham verici deneyimler yaşattı.

İTÜ Genç Atölyeleri kapsamındaki etkinlikler

Proje Takımları Araçları Sergisi – İTÜ Proje Takımları

Teknolojik Harmoni Çalışması – Kubilay Orhan Ustabaşı

Geçmişten Günümüze İTÜ Sergisi – İTÜ Festival Organizasyon Ekibi

Dijital Dönüşüm Atölyesi – İTÜ Sıfır Atık Kulübü ve İTÜ Gönüllülük Kulübü

Fiber İleri Dönüşüm Atölyesi – Türk Telekom ve İTÜ

Yapay Zekâ ile Design Thinking Atölyesi – Prof. Dr. Barış Atiker

Teknolojik Harmoni Çalışması – Kubilay Orhan Ustabaşı

Makine Estetiği Atölyesi – artİTÜ Kulübü

Yapay Zekâ ile Hareketli İmge Atölyesi – Prof. Dr. Barış Atiker

Yaratıcı Kodlama Atölyesi – Merve Akdoğan

Yaratıcı Kodlama ile Hareket Yakalama – Şemsi Barış Terzi

Festival boyunca farklı konu başlıklarındaki paneller

“Moda & Tasarımda Yeni Mecralar & İletişim” – Panelistler: Niyazi Erdoğan, Bediz Yıldırım, Arzu Kaprol, Bahar Ceren Arslan

“Kuramdan Pratiğe Tasarımcı - Yapay Zekâ Diyalogları” – Panelistler: Doç. Dr. Ethem Gürer, Doç. Dr. Orkan Zeynel Güzerci, Dr. Öğr. Üyesi Can Uzun, Dr. Öğr. Üyesi Saniye Feyza Ergün, Arş. Gör. Dr.  Hakan Tong

“Teknoloji, Sanat ve Tasarım Arakesitinde Tekstilin Geleceği” – Panelistler: Dr. Saadet Zeynep Bacınoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Evrim Büyükaslan, Fırat Neziroğlu, Doç. Dr. Umut Kıvanç Şahin

“Dijital Sanatın Yükselişi: Ekonomik Perspektifler ve Gelecek Vizyonları” – Panelistler: Dr. Ziya Taşkent, Bager Akbay, Doç. Dr. Ebru Yetişkin Doğrusöz, Duygu Yaygır

4. İstanbul Dijital Sanat Festivali hakkında

“Gerçeği Ara” temasıyla 4. İstanbul Dijital Sanat Festivali dijital sanatlar alanında önemli isimleri, ulusal ve uluslararası 50’den fazla sanatçıyı sanatseverlerle bir araya getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, PASHA Bank ana sponsorluğunda, MEZO Dijital tarafından hayata geçirilen festivalin küratörlüğünü Rahim Ünlü, Samed Karagöz, Julie Walsh, Niyazi Erdoğan ve Türkiye’nin ilk yapay zekâ küratörü olan Avind üstlendi.

MEZO Dijital Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Direktörü Dr. Nabat Garakhanova festivalin hayata geçirilmesinde katkı sunan sponsorlara, küratörlere, sanatçılara ve festivale ilgi gösteren tüm sanatseverlere teşekkürlerini sundu. Festival sanatçıların yanı sıra iş ve akademi dünyasından isimlerle paneller ve söyleşiler; çocuk ve gençlik atölyeler, tiyatro oyunlarına, işitsel ve görsel performanslar gibi farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı ve her yaş grubundan ziyaretçiyi ağırladı.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Fax

0212 285 29 10

İTÜ