29 May 2024

İTÜ Günü ile Farklı Kuşaktan İTÜ’lüler Bir Arada

251. İTÜ Günü, 26 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen bir törenle, meslekte 70, 60, 50 ve 40. yılını geride bırakmış olan mezunlarımızı ve ailelerini, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, SDKM’de bir araya getirdi.

26 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen geleneksel 251. İTÜ Günü, farklı kuşaklardan mezunlarımızı ve ailelerini bir araya getirdi. İTÜ Günü kapsamında, meslek hayatında 20 ve 30. yılını dolduran mezunlarımıza fakültelerinde; 70, 60, 50 ve 40 yılı geride bırakan mezunlarımıza ise İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlerle plaketleri sunuldu.

Farklı nesillerden İTÜ’lüleri buluşturan törenin açılışında, İstanbul Teknik Üniversitesi mezunlarının yeni nesiller için birer ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, mezunlarımızın ortaya koydukları başarılarla ülkemize ve dünyaya sağladığı bilimsel katkılara vurgu yaparak, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Her yıl aksatılmadan düzenlenen geleneksel İTÜ Günü, aslında İTÜ Ailesi’nin ne kadar köklü ve güçlü bir bağa sahip olduğunu gösteriyor. 18. yüzyıldan günümüze pek çok sanatçı, bilim insanı, mucit, mühendis, mimar ve bürokrat yetiştirmiş olan kurumumuzun sahip olduğu bilim ve teknik kültürü, kuşkusuz bu güçlü bağdan besleniyor.”

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri

İTÜ Günü ile birlikte, 22-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen İTÜ 250. Yıl Şenlikleri sona erdi. Şenlikler kapsamında, mezun buluşmasının yanı sıra sportif faaliyetlere ve İTÜ’lülere 250. Yıl coşkusunu yaşatan konserlere de yer verildi.

Hafızalarda iz bırakan Yeşilçam filmlerine ait kültleşmiş film müziklerinin Prof. Hatice Doğan Sevinç şefliğinde İTÜ 250. Yıl Türk Müziği Korosu tarafından icra edildiği “Yeşilçam Şarkıları” konseri 22 Mayıs’ta İTÜ’lülere nostaljik duygular yaşatırken, 23 Mayıs tarihinde Türk pop ve rock müziğine damga vurmuş olan efsanevi müzik grubu MFÖ, 24 Mayıs’ta “Derinlerde” ve “Kül” şarkılarının tanınmış sesi Cem Adrian müzikseverlerle buluştu. 25 Mayıs tarihinde ise Türk rap müziğinin ünlü ismi Ceza, İTÜ Stadyumu’nda hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.