31 May 2024

Avrupa Birliği’nden Öğretim Üyemize Destek

İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Kübra Altuntaş yaptığı çalışmalarla ERA Fellowship Planı kapsamında desteğe değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Kübra Altuntaş, araştırmada mükemmelliği teşvik etmekte olan Avrupa Yönetici Araştırma Ajansı (REA) Marie Skłodowska-Curie Actions Doktora Sonrası Bursları kapsamında ERA Fellowship’ten destek kazandı.

Doç. Dr. Kübra Altuntaş’ın Memb-CAP şeklinde kısaltılan “Development of Innovative Membrane and Cold Atmospheric Plasma Reactor for the Degradation of Per and Polyfluoroalkyl Substances (PFAS)” başlıklı projesi 148.500 avro fon desteği gördü.

Bu proje ile, endişe verici kirletici maddelerden olan toksik ve karsinojen per ve polifloroalkil maddelerinin (PFAS) sudan minerilizasyonu konusunda, soğuk atmosferik plazma ve membran teknolojisinin birleştirilmesiyle yenilikçi bir su arıtma reaktörü (Memb-CAP) üretilmesi planlanıyor. Bu çalışmada tasarlanan Memb-CAP reaktörü, su/atık su arıtma konusunda soğuk atmosferik plazma proseslerinin büyük ölçekte uygulanabilirliğini sağlamak adına önemli sonuçlar ortaya koymayı hedefliyor.

Proje, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Prof. Dr. Dincer Topacık Ulusal Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi (MEM-TEK) bünyesinde, Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun danışmanlığında iki yıl boyunca yürütülecektir.

Doç. Dr. Kübra Altuntaş hakkında

Doç. Dr. Kübra Altuntaş, İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nde ana çalışma konuları olan ileri oksidasyon prosesleri ve nanopartiküller ile su ve atıksu arıtımı üzerine çalışmaktadır. Öğretim üyemiz, akademik kariyeri süresince doktor öğretim üyesi olarak Padova Üniversitesi’nde bulunduğu sürede Marie S. Curie Action Individual Fellowship ile desteklenmiş, Prof. Paradisi’nin laboratuvarında soğuk atmosferik plazma reaktörleri geliştirilmesi konusunda 3 yıl boyunca çalışmalar yapmıştır. Ayrıca, Dr. Altuntaş, şimdiye kadar pek çok TÜBİTAK, British Council (Newton Fund) ve Avrupa Birliği (Horizon, H2020) kapsamındaki projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ