06 Haz 2024

18. Dünya Anaerobik Çürütme Konferansı

İTÜ, MEM-TEK ve IWA ortaklığıyla düzenlenen 18. Dünya Anaerobik Çürütme Konferansı, 2-6 Haziran tarihleri arasında dünya akademisyenlerini İstanbul’da bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), MEM-TEK Ulusal Membran Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uluslararası Su Birliği (IWA) işbirliğiyle düzenlenen 18. Dünya Anaerobik Çürütme Konferansı, 2-6 Haziran 2024 tarihleri arasında, “anaerobik çürütme aracılığıyla atığı değere dönüştürmek” temasıyla bu yıl İstanbul’da ilk kez gerçekleştirildi.

43 farklı ülkeden dünya akademisyenlerini buluşturan konferansın açılış oturumunda, gelecek nesillere yeşil bir gelecek bırakmanın ekolojiyle uyumlu bir mühendislik ve sanayi anlayışını geliştirmekle mümkün olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Türkiye’nin en köklü mühendislik eğitimi kurumu olan İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, çevre dostu mühendislik alanında dünya genelinde yürütülen bilimsel çalışmaları yakından takip ediyor, doğayla barışık bir gelecek ideali için elimizi taşın altına koyuyoruz. Dünya çapında en sürdürülebilir kampüs alanlarına sahip yüksek öğretim kurumlarından biri olması yönüyle dikkatleri üzerine çeken üniversitemiz, destek verdiği çevre dostu teknoloji çalışmalarıyla da küresel bilim birikimine katkı sağlamaktadır.”

Beş gün boyunca alanında uzman isimleri ağırlayan uluslararası konferansta; anaerobik süreçlerde bikrobiyal çeşitlilikten; endüstriyel ve tarımsal atıkların arıtımına; anaerobik süreçlerin modelleme, optimizasyon, enstrümantasyon ve kontrolünden, kaynak kısıtlı topluluklarda su, sanitasyon ve hijyen konularına kadar birçok alanda bilimsel sunumlara yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ