04 Tem 2024

İTÜ'de Milli Mühendislik Yazılımları Çalıştayı

İTÜ ve SAHA İstanbul ortaklığıyla düzenlenen “Milli Mühendislik Yazılımları Çalıştayı” 3 Temmuz 2024 günü, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de alanın ilgililerini ağırladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi ve SAHA İstanbul işbirliğiyle düzenlenen Milli Mühendislik Çalıştayı, 3 Temmuz 2024 günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde uzman akademisyenleri, sektörün ana yüklenici firmalarından temsilcileri, yazılımcıları ve mühendisleri bir araya getirdi. 

Yerli mühendislik yazılımlarının geliştirilmesine yönelik bir yol haritası oluşturmayı amaçlayan etkinliğin açılışında milli sanayimizin, dünya çapında saygınlığını arttırmanın yolunun, küresel teknoloji birikimini şekillendirmede aktif rol üstlenmekten geçtiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Sağlıktan eğitime; ulaşımdan savunmaya birçok sektörde milli mühendislik yazımlarına olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, başta milli güvenlik ve savunma sanayi olmak üzere, milli teknolojilerin gelişiminde gereksinim duyulan nitelikli yetişmiş insan kaynağının oluşumuna katkı sağlama yolunda öncü adımlar atıyoruz.” 

Gün boyu devam eden çalıştay, milli mühendislik yazılımlarının gelişimi ve yaygınlaşması yolunda atılacak adımlara ve sektörel engellerin aşılmasına yönelik alanın uzmanları arasında gerçekleşen fikir alışverişlerine ev sahipliği yaptı.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ