30 Tem 2024

İTÜ Mezun İstihdamında Lider Üniversite

2024 YKS sonuçları açıklandı ve genç öğrenci adaylarının geleceklerini şekillendirecek olan üniversite tercih süreci başladı. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, adayların doğru bir tercih için 20 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’ni ziyaret etmelerini öneriyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

YKS sürecini geride bırakan adaylar seçtikleri üniversitede aldıkları eğitimin mesleki yaşantılarına etki edeceğini düşünüyorlar. Dolayısıyla, birçok gencin aklındaki en önemli soru, mezun olduktan sonra donanımlarına uygun iş bulup bulamayacakları… İTÜ ise güncel veriler ışığında mezunlarına en iyi istihdam olanağı sunan öncü dünya üniversitelerinden biri olarak, adaylara güven veriyor.

Dünyanın önde gelen akademik derecelendirme kurumlarından Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan “2023-24 Küresel Üniversite İstihdam Edilebilirlik Sıralaması”nda İstanbul Teknik Üniversitesi, dünyada 205. sırada yer alırken Türkiye’de ise birinci oldu.

Ayrıca, Türkiye’nin en büyük istihdam platformlarından Kariyer.net, İşveren İlgi Endeksi’nin 2023 verilerine göre; İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yüzde 76,1’lik oranla Türkiye’de işverenlerin, mezunlarına en çok ilgi gösterdikleri on üniversiteden biri oldu.

İTÜ’nün Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ise işverenlerin en çok tercih ettiği üniversite ve bölümler listesine yüzde 89,5 oranla ilk sıradan girdi. İşverenlerin, mezunlarına en çok ilgi gösterdikleri 20 üniversite ve bölümü listesine giren diğer İTÜ bölümleri ise yüzde 76,7 oranla Endüstri Mühendisliği, yüzde 75,8 oranla Matematik Mühendisliği ve yüzde 70,8 oranla İşletme Mühendisliği oldu.

İTÜ, “Uluslararası Araştırma Ağı” ve “Sürdürülebilirlik” ölçeğinde Türkiye’de lider

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 2025 QS Dünya Üniversite Sıralaması (QS WUR) sonuçlarında tüm dünya genelinde değerlendirilen 5663 üniversiteden QS tarafından sıralanmaya hak kazanan 1503 üniversite arasında 326. sırada yer aldı. İTÜ ayrıca, sıralanan 1503 üniversite içerisinde, “işveren itibarı” ölçeğinde 112. sırada yer alarak mezun ve mensuplarının sanayi ile olan güçlü bağını bir kez daha göstermiş oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi, “Uluslararası Araştırma Ağı” ve “Sürdürülebilirlik” ölçeklerinde Türkiye’den dünya sıralamasına giren 25 üniversite içerisinde 1. sırada yer alarak QS tarafından değerlendirilen yükseköğretimin diğer temel bileşenlerindeki yüksek kapasite ve niteliğini de sergiledi.

Ayrıca, Washington’da gerçekleştirilen 2025 QS Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarının lansmanının yapılacağı QS EduData Zirvesi’nde İTÜ’ye son beş yılda QS derecelendirmelerinde gösterdiği üstün başarı dolayısıyla Avrupa’da son beş yılda en hızlı yükselen üniversitelere verilen “En Gelişmiş-Avrupa” Ödülü takdim edildi.

İTÜ, dünya genelindeki üniversitelerin BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını gerçekleştirmedeki başarılarını değerlendiren Times Higher Education (THE) Etki 2024 Sıralaması sonuçlarına göre dünyanın en iyi 34. üniversitesi oldu, Türkiye’de ise 1. sırada yer aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi, THE Etki 2024 Sıralaması sonuçlarına göre 4. Amaç olan “Nitelikli Eğitim”de geçen yıl bulunduğu 10.’luktan bu yıl 5. sıraya yükseldi. Üniversitemiz, 9. Amaç olan “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlığında ise dünyada 25. oldu. İTÜ ayrıca, 8. Amaç olan “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”de 51. sırada yer aldı.

“Üniversiteli Olmak Yetmez, Sen İTÜ’lü Ol!”

2024 QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması’nda “Mühendislik ve Teknoloji” alanında dünyada 95. Sırada yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin öncü üniversitesi olarak, genç mühendis adaylarına nitelikli bir eğitim ortamı sunuyor. Alanlarında uzman ve deneyimli akademisyenlerden oluşan bir kadroya sahip olan İTÜ, güncel teknolojiler ile donatılmış laboratuvarları ve 24 saat açık kütüphaneleriyle öğrencilere teorik bilgileri pratiğe dökme ve araştırma becerilerini geliştirme imkânı sunuyor.

İTÜ'de nitelikli eğitim, öğrencilerin sadece akademik bilgi ve becerilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda eleştirel düşünme, iletişim kurma ve takım çalışması gibi becerilerini de geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. İTÜ'de eğitim almak, öğrencilere gelecekte başarılı birer mühendis ve girişimci olma yolunda önemli bir adım atma imkanı sunmaktadır. 

Türkiye’nin En Yeşil Kampüsü: İTÜ Ayazağa Yerleşkesi

İTÜ, 2023 UI GreenMetric sıralamasında, “Dünyanın En Sürdürülebilir 46. Kampüsü” oldu. Doğa ile barışık, ekolojik duyarlılığa sahip bir kampüs hayatına ev sahipliği yapan ve Avrupa üniversiteleri arasında 26. sırada yer alan İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, altı yıldır olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin en yeşil ve en sürdürülebilir kampüsü seçildi.

Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentindeki Abu Dabi Üniversitesi’nde 5 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen “2023 UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralaması Sonuçları ve Ödülleri” töreninde “Ortadoğu’nun En Sürdürülebilir Üniversitesi” ödülünün sahibi oldu.

İlklerin öncüsü İTÜ

İTÜ, 1773’ten bu yana devam eden bilim ve teknik serüveninde yenilikçi bakış açıları, bilimsel keşif heyecanı ve insanlığı ileri taşıma bilinciyle İTÜ Ailesi’ne katılacak yeni öğrencileri bekliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi, “Küresel Etki Yılı” ilan ettiği 2024’te, dünya çapında iz bırakan projelere imza atacak genç kuşakları, sıra dışı bir üniversite hayatı deneyimine davet ediyor.

İTÜ, Türkiye’deki pek çok ilkle özdeşleşmiş durumda. İlk yerli bilgisayar, küp uydu, güneş enerjili araba, elektrikli minibüs, hidrojenli tekne, insansız otomobil gibi pek çok yenilikçi tasarımla mühendisliği yeniden tanımlayan İTÜ, güncel bilim ortamının nabzını tutan birçok teknolojinin araştırma ve geliştirme süreçlerini yürütüyor.

Ayazağa Kampüsü içerisinde, dünyanın ilk sürücüsüz otobüsü e-ATAK ile ring servis sürüşlerini gerçekleştiren İstanbul Teknik Üniversitesi, otonom araç teknolojileri alanındaki hamleleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor.

Ayrıca İTÜ’nün güvenli, yaşanabilir, sosyal ve çevreci eğitim ortamını geliştirme hedeflerinin bir ürünü olan “Akıllı Kampüs” projesi; öğrenci hizmetlerinin ve güvenlik sistemlerinin dijitalleştirilmesi, sağlık hizmetlerinin teknolojik gereksinimlere uygun şekilde güncel ve güvenilir yönelimleri takip etmesi, sanal eğitim imkânlarının genişletilmesi, akıllı ulaşım hamleleri, enerji verimliliğini artırma ve akıllı çevre yönetimi gibi alanlarda ortaya koyduğu atılımlarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Geleceği dönüştürmek için İTÜ’lü ol

İTÜ; İstanbul’da Ayazağa, Taşkışla, Maçka, Tuzla ve Gümüşsuyu’nda zengin bir tarihsel birikim ile modern ve en güncel eğitim imkânlarını buluşturuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi, 5 yerleşkesi, dünyanın dört bir yanında en üst düzeyde rekabet eden ve liderler olarak rol oynayan 250 bin kişinin üzerindeki mezun ailesiyle, geleceği dönüştürmek ve sürdürülebilirliği hayatın merkezine yerleştirmek için emin adımlarla ilerliyor.

Mimarlar, mühendisler, bürokratlar, devlet adamları, müzisyenler, yönetmen ve senaristler, ressam ve karikatüristler… Tekniğin ve sanatın her alanında, ülkemizde ve dünyada iz bırakan ünlü isimlerin bir üyesi olduğu İTÜ Ailesi, gün geçtikçe genişlemeye devam ediyor. İş, siyaset, sanat ve spor dünyasının çok önemli isimlerinin eğitim gördüğü İstanbul Teknik Üniversitesi’nin mezunları arasındaki güçlü aidiyet bağlarına dikkat çekerek, İTÜ’lü olmanın bir kültür olduğunu dile getiren Prof. Dr. İsmail Koyuncu, öğrenci adaylarını İTÜ ailesinin bir parçası olmaya davet ediyor.

Türkiye’nin ilk teknik üniversitesi olarak öne çıkan İTÜ, öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği lisans ve yüksek lisans sürecini bir arada yürütmeye olanak tanıyan MasterBee programı dahil olmak üzere çok çeşitli girişimcilik ve staj imkânlarıyla öğrencilerine güvenle bakabilecekleri bir gelecek inşa ediyor.

Detaylı bilgi için https://tanitim.itu.edu.tr/

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ