23 Eyl 2024

İTÜ Gökbörü’den TEKNOFEST’te Birincilik

İTÜ Gökbörü Havacılık ve Uzay Takımı, 2024 TEKNOFEST Dikey İnişli Roket Yarışması’nda kazandığı 88,96 puanla birincilik ödülüne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren proje takımları, geliştirdikleri hayranlık uyandırıcı projeler ve katıldıkları prestijli yarışmalarda kazandıkları ulusal ve uluslararası ödüllerle dikkat çekmeye devam ediyor. Çağın ihtiyaçlarını dikkate alarak yenilikçi tasarımlar ve yazılımlar ile kaliteli hava araçları üretmeyi amaçlayan İTÜ Gökbörü Havacılık ve Uzay Takımımız, 2024 TEKNOFEST Dikey İnişli Roket Yarışması’nda heyecan verici bir başarıya imza attı. 

Milli Uzay Programı kapsamında dünyanın bilim ve teknoloji üssü olma hedefinde hızla ilerleyen ülkemizin teknolojik gelişim stratejisinde bulunan “Ay Yüzeyine İniş” misyonunun küresel ölçekte hayata geçirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada İTÜ Gökbörü Havacılık ve Uzay Takımımız birlikte finale kaldığı 16 takım arasında; kazandığı 88,96 puanla birincilik ödülünün sahibi oldu.

TEKNOFEST bünyesinde, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) yürütücülüğünde 15 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen ve alanında dünyada ilk ve tek olan yarışmayı kazanan İTÜ Gökbörü Havacılık ve Uzay Takımımız, aynı zamanda kendi geliştirdikleri “Teavün” isimli roketle yumuşak ve dik inişi başarıyla gerçekleştiren Türkiye’nin ilk proje takımı olarak önemli bir başarıya imza attı.

Öğrencilerimizin başarısının ilham verici olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, takımımızı şu sözlerle tebrik etti: “Geliştirdikleri fikir ve projeler ile hayranlık uyandıran, alanda heyecanlarına ortak olduğumuz ve tüm görevleri başarılı bir şekilde gerçekleştiren İTÜ Gökbörü Havacılık ve Uzay Takımımız bizleri gururlandırdı. Hayallerini, becerilerini ve ekip ruhunu geliştirdikleri araçlarla gösteren gençlerimizin, günümüzün çok ilerisinde fikirleri ve özverili çalışmaları ile bu yarıştaki başarılarıyla geleceğin teknolojilerini dönüştüreceklerine inancımız tam.”

Proje takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ