24 Eyl 2024

İTÜ DEHA’ya TEKNOFEST’ten “En İyi Takım Ruhu” Ödülü

İTÜ DEHA Takımımız, 2024 TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması’nda kazandığı “En İyi Takım Ruhu” ödülüyle önemli bir başarıya imza attı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde başarılı projelere imza atan öğrenci takımları, katıldıkları saygın yarışmalarda elde ettikleri ödüllerin yanı sıra sergiledikleri güçlü ekip ruhu ile de öne çıkmaya devam ediyor. Ülkemizin denizlerdeki gücünü artırmak için otonom sistemlerde gelişmiş araçlar, teknolojiler üreterek ve insansız su araçları teknolojisini geliştirerek yerli ve milli teknoloji hamlesine katkıda  bulunmak amacıyla 2019 yılında kurulan ve 16 kişilik İTÜ’lü öğrenci ekibiyle her yıl büyüyerek ve gelişerek yeni başarılara adım atan İTÜ Deniz Harp Araçları Takımımız (İTÜ DEHA), 19-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirilen TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması’nda kazandığı ödülle dikkatleri üzerine çekti.

Uzaktan kumandalı veya otonom şekilde görev gerçekleştirebilen deniz araçlarının tasarımı, analizi, üretilmesi ve geliştirilmesi konusunun ülke çapında daha geniş bir tabana yayılarak özgün araçların geliştirilmesine öncülük etmek amacıyla gerçekleştirilen TEKNOFEST İnsansız Deniz Araçları Yarışması’na, bataryası ve PCB kartı dahil %94’ünü kendi tasarladıkları “Levent” isimli deniz aracıyla katılan İTÜ DEHA Takımımız, özverili bir şekilde yürüttükleri çalışmalar ve sıkı işbirliği sayesinde, yarışma boyunca gösterdikleri dayanışma dolayısıyla “En İyi Takım Ruhu” ödülünün sahibi oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin azimli ve üretim enerjisi yüksek birliktelikleriyle her zaman ilham verici projelere imza atan öğrenci takımlarına desteğinin tam olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin denizlerdeki gücünü artırmak için insansız su araçları teknolojisini geliştirerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne katkıda bulunmayı amaçlayan İTÜ Deniz Harp Araçları Takımı’nın (İTÜ DEHA) başarısını şu sözlerle kutladı:

“Kabiliyetli, nitelikli, otonom sistemlerde gelişmiş araçlar ve teknolojiler üreterek ülkemizin savunma sanayii alanındaki birikimine katkı sağlamayı hedefleyen ve bunun için daima üretken ve daima çözüm odaklı yaklaşımlar benimseyen İTÜ DEHA Takımımızın kazandığı ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülü, bizler için derece elde etmekten bile daha kıymetli. Bir sene boyunca sadece bir proje inşa etmekten ziyade; aynı zamanda bir ekip olmayı, birbirlerine güvenmeyi ve sınırlarını zorlayarak nasıl daha iyisini yapabileceğini öğrenen ve takım ruhunu pekiştiren bu ödülü kazanarak gelecek nesillere de ilham kaynağı olan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.” 

Takımımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ