26 Eyl 2024

İTÜ ATA’ya TEKNOFEST’ten Mansiyon İkinciliği

İTÜ ATA Takımımız, 12-18 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması’nda “Mansiyon İkinciliği” ödülünün sahibi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci takımları, yenilikçi tasarımları ve mühendislik becerileriyle dikkat çeken ve hem akademik hem de pratik alanda kendilerini kanıtlayan projelerle katıldıkları saygın ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül kazanmayı sürdürüyor. Analitik düşünebilen ve problem çözme yetisine sahip, alanında kendini geliştirmiş, ülkemizin gelişimine ve bilimsel birikimine katkı sağlayabilecek mühendis adaylarının sektöre kazandırılmasına önayak olarak geleceğin havacılık sektörüne yön vermek amacıyla kurulan İTÜ ATA Takımımız, 12-18 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması’ndan dereceyle dönerek önemli bir başarı ortaya koydu.

İnsansız Hava Araçları arasında oluşturulacak hava muharebesi senaryolarını kontrollü bir ortamda gerçekleştirerek ileride bu konuda başarı elde edebilecek gençleri ilgili alanlara yönlendirmek, deneyim kazandırıp becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen 2024 TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması’na kendi tasarladıkları “Donatello” adlı araçla katılan İTÜ ATA Takımı, ikinci müsabaka sırasında başka bir takımla havada çarpışmasının ardından sadece bir gecede uçaklarını toparlayarak yarışmanın ruhuna yakışır şekilde mücadele edip kazandığı 95,1 puanla “Mansiyon İkinciliği” ödülünün sahibi oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin, ilham verici projeler ortaya koyma konusundaki azimli çalışmalarıyla ses getiren başarılara imza atan öğrencilerimizin daima yanında olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, proje takımlarımızın disiplinli bir çalışma yaklaşımını benimseyerek ortaya koydukları ekip ruhuna ve ilerlemeyi, başarıyı birlikte elde etmeyi amaçlayan çalışma ve yarışma ilkelerine vurgu yaparak, öğrencilerimizin kazandığı gurur verici ödülü şu cümlelerle tebrik etti:

“Öğrenci takımımızın kararlılığı, azmi ve birlikte çalışma ruhunun güçlü bir ifadesi olan bu ödülün, öğrencilerimizin çaba ve dayanışmanın etkileyici bir sonucu olduğuna inanıyorum. Yarışma boyunca yaşadıkları zorluklar, öğrencilerimizi daha da güçlendirdi ve önemli deneyimler kazandırdı. Kazandıkları bu ödül, gelecekteki projeleri için bir motivasyon kaynağı olacak ve onlara yeni hedefler belirleme cesareti verecektir. Öğrencilerimizin gelecekteki projelerinde aynı azimle ilerlemesini, yenilikçi fikirler geliştirmeye devam etmelerini ve daha büyük başarılar elde etmelerini diliyor; büyük bir özveriyle mücadele eden takımımızı, tüm zorluklara rağmen Mansiyon İkincisi olarak elde ettikleri bu değerli başarıdan dolayı içtenlikle tebrik ediyorum.”

Takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ