16 Ara 2024

Proje Takımlarımızın Yapay Zekâ ve VTOL Alanlarındaki Başarısı

APİG TECH Girişimcilik ve İnovasyon Takımımız, Uluslararası Fibonacci Robot Olimpiyatları-Dünya Şampiyonasında Yazılım Girişimciliği kategorisinde ikinci olurken İTÜ Cezeri Takımımız, ODTÜ tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen dikey iniş ve kalkışlı insansız hava aracı VTOL Yarışması’nda 3’üncülüğe ulaştı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

APİG TECH Girişimcilik ve İnovasyon Takımımız, İtalya’nın Roma kentinde 22-23 Kasım günlerinde düzenlenen ve 29 ülkeden 309 takımın yer aldığı Uluslararası Fibonacci Robot Olimpiyatları-Dünya Şampiyonası'nda Yazılım Girişimciliği kategorisinde ikinci oldu. Dr. Öğr Üyesi Kamil Karaçuha danışmanlığında öğrencilerimizin geliştirdiği ve dünya 2’nciliğine değer görülen “AGILE HUNTER” kendi atış kararını verebilen bir yapay zekâ sistemi olarak uluslararası bir başarı kazandı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, APİG TECH Girişimcilik ve İnovasyon Takımımızın başarısına dair yaptığı değerlendirmede, sürekli öğrenme ve inovasyonu temel alan vizyonlarıyla ulusal ve uluslararası yarışmalarda hayallerini, becerilerini ve ekip ruhunu, geliştirdikleri teknolojilerle ve uygulamalarla gösteren öğrencilerimizin geleceğin teknolojilerini dönüştüreceklerine inancının tam olduğunu vurguladı.

Afet durumlarında temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırma hedefi

Prof. Dr. Mustafa Kumral danışmanlığında çalışmalarına devam eden İTÜ Cezeri Takımımız, 23-24 Kasım tarihlerinde ODTÜ tarafından 8’incisi bu yıl düzenlenen VTOL Yarışmasında 3. oldu. İTÜ Cezeri, Boeing sponsorluğundaki yarışmada afet durumlarında temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırmayı hedefleyen projelerini geliştirerek, yük gemilerine malzeme taşıyabilen dikey iniş ve kalkışlı insansız hava aracı “Pasifik” ile başarıya uzandı.

Rektörümüz, İTÜ Cezeri Takımımızın hayallerini, becerilerini ve ekip ruhlarını geliştirdikleri teknolojilerle ve uygulamalarla gösterdiklerini belirtti. Topluma fayda sağlayan çözümler üretme tutkularının bir sembolü olan "Pasifik" adlı insansız hava araçları ile inovasyon ekosisteminin bir parçası olmaktan öte öncüsü ve belirleyicisi olmak için gayretlerinin geleceğe dair umutları artırdığının altını çizdi.

Projelerde emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretim üyelerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Fax

0212 285 29 10

İTÜ