10 Şub 2025
İŞKUR Gençlik Programı’nda İlk Adım İTÜ ile Atıldı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının devlet üniversiteleriyle kısmi istihdam modeli olarak düzenlediği İŞKUR Gençlik Programı’nın ilk somut uygulaması İTÜ’de atılan imzalarla hayata geçti.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da 4 Şubat 2025 tarihinde Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım ve İŞKUR Gençlik Programı’nın Başlatılması Toplantısı’nda kamuoyuna duyurduğu İŞKUR Gençlik Programı kapsamında ilk protokol İTÜ ile yapıldı.
İstanbul Teknik Üniversitesi ile Çalışma ve İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü arasında 7 Şubat günü Ayazağa Yerleşkemizde gerçekleşen protokolün imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Çalışma ve İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Uğur Oto, İTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İpek Akın Karadayı ve Prof. Dr. Şenol Ataoğlu katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, eski bir İTÜ mensubu olarak protokolde yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Alpkan, Gençlik Programı’nın üniversitenin ihtiyaç duyduğu eğitim, araştırma ve benzeri faaliyetlerinde öğrencilerin kendilerini geliştirmesine ve gelecekte özel sektör, kamu ve akademinin ihtiyaçlarının en güzel şekilde cevaplanmasına yardımcı olacak bir aktif eğitim programı olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Alpkan programın hem uygulama aşamasında hem de özellikle ilk döneminde hayata geçirilmesi aşamasında, üniversitelerin katkısı ve edinilecek tecrübenin sonraki dönem uygulamalarına da ışık tutacağını ümit ettiğini belirtti. Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, İstanbul'daki bu programın ilk protokolünü İstanbul Teknik Üniversitesinde yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, yarınlarımızın teminatı gençlerimizi iş hayatına erkenden ve donanımlı bir şekilde hazırlayacak Gençlik Programı’nın öncü uygulayıcılarından biri olmaktan İTÜ olarak gurur duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Hasan Mandal, üniversitenin eğitim anlayışı ve Gençlik Programı’yla beraber gençlerin hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden faydalanarak iş dünyasının gerektirdiği becerileri kazanacağına dikkat çekti.
Prof. Dr. Mandal, akran öğrenmesine vurgu yaparak gençlerin sektörlere ve meslek gruplarına göre çeşitlendirilmiş eğitimlerle ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme imkânı bulacaklarını belirtti ve iş başında öğrenme fırsatı sayesinde sahada deneyim kazanarak mezuniyet sonrası iş bulma süreçlerinin kolaylaşacağının altını çizdi. Rektörümüz, Başta Sayın Cumhurbaşkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Bakan Yardımcısı ve İŞKUR Genel Müdürü olmak üzere sürece emek ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Protokol, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İpek Akın Karadayı ve Çalışma ve İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Uğur Oto tarafından imzalandı.
Öğrenciler, Gençlik Programı kapsamında ayda 14 güne kadar sigortalı çalışma fırsatıyla yaklaşık 15 bin TL'ye kadar gelir elde edebilecekler. Programdan faydalanacak 200 bin öğrenci arasında, ilk etapta Bahar Yarıyılında 1.204 İTÜ’lü öğrenci katılacak. Güz Yarıyılında da İTÜ’den yeni mevcutlarla programa devam edilecek.