18 Eyl 2023

3 İTÜ’lüden TESİD Ödülleri’nde Dikkat Çeken Başarı

TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nde üç İTÜ mezunu doktora tezleriyle ödüle layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl 21. kez düzenlenen “TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nde İTÜ mezunları Dr. Mohammedreza Babaei, Dr. Sedat Kılınç ve Dr. Sercan Aygün “Doktora Tezi Dalında Üniversite Sanayi İş Birliğinde En Başarılı Uygulama Ödülü”ne layık görüldüler. Ödüller, 14 Eylül 2023 günü İstanbul Fuarcılık Merkezi’nde düzenlenen ISAF Fuarı’nda gerçekleşen ödül töreniyle sahiplerine ulaştı. 

Doktora eğitimini İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Bilişim Uygulamaları alanında tamamlayan Dr. Mohammadreza Babaei; Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata’nın danışmanlığında yazdığı “Yeni nesil telsiz iletişim sistemleri için yeni RF enerji hasatlama modelleri” adlı teziyle ödül almaya hak kazandı. 

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde doktora eğitimini tamamlayan Dr. Sedat Kılınç, Prof. Dr.  Serdar Özoğuz ve Prof. Dr. Bekir Sıddık Binboğa Yarman’ın danışmanlığında hazırladığı “Doğrusal Olmayan Aktif Elemanların Performans Analizi ve Sanal Kazanç Optimizasyonuyla Genişbandlı Mikrodalga Güç Kuvvetlendiricisi Tasarımı” başlıklı tez ile elektronik ve haberleşme mühendisliği alanına sağladığı değerli katkıdan ötürü ödüllendirildi.

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’nden Dr. Sercan Aygün, Prof. Dr. Ece Olcay Güneş danışmanlığında hazırladığı “Stokastik bit akışı tabanlı görü ve öğrenme makineleri” başlıklı teziyle bir diğer ödül alan mezunumuz oldu. Bu yılın haziran ayında “Bit akışı olmadan bit akışı işleme: Stokastik görme makinelerinin verimli yazılım simülasyonu” başlıklı bildirisiyle ABD’de düzenlenen 33. ACM Great Lakes Symposium’da “En İyi Bildiri Ödülü” kazanan Aygün, aldığı TESİD Ödülü’yle kariyerine yeni bir başarı eklemiş oldu. 

Mezunlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ