21 Eki 2023

Akademisyenlerimize TÜSEB’den Proje Desteği

Öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Özgür Özdemir ve Doç. Dr. Ceren Çıracı Muğan, “Kanser, Astım ve Alerji gibi Kronik Hastalıklarda Farklı Terapötik Ajanların Eozinofillere In vitro Etkilerinin Fotoakustik ve Moleküler Analizleri” başlıklı projeleriyle TÜSEB desteğine hak kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Özgür Özdemir ile Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ceren Çıracı Muğan tarafından hazırlanan proje, “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) B Grubu Proje Ar-Ge Projesi” programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Doç. Dr. Özdemir ve Doç. Dr. Çıracı Muğan’ın yürütücülüğünü üstleneceği “Kanser, Astım ve Alerji gibi Kronik Hastalıklarda Farklı Terapötik Ajanların Eozinofillere In vitro Etkilerinin Fotoakustik ve Moleküler Analizleri” başlıklı proje, kanser ve astım benzeri hastalıklarla ilgili tanıların konulması sürecindeki analizlerin, fotoakustik tomografi sisteminden elde edilen verileri kullanarak, görüntü ve spektral analizler gerçekleştirilmesine imkân sağlamayı hedefliyor.

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ