23 Eki 2023

Mezunumuz Nail Olpak’a Fahri Doktora

İTÜ 1983 Makina Fakültesi mezunumuz Nail Olpak’a 23 Ekim’de İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle fahri doktora unvanı verildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 1983 Makina Fakültesi mezunu Nail Olpak’a 23 Kasım 2023 günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki törenle fahri doktora unvanı verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi TMDK tarafından gerçekleştirilen bir müzik dinletisinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, katılımcılara yaptığı konuşmada mezunumuz Nail Olpak’ın ülkemize yaptığı katkılara değindi. 

Rektörümüz fahri doktora gerekçesini, “Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan karar neticesinde; ‘Türkiye’deki sanayi faaliyetlerinin gelişmesine ve küresel ölçekte tanınırlık kazanmasına dönük çabaları ve yerli işletmelerin dünya pazarına açılarak ekonomik bakımdan kalkınmasına sağladığı katkılar’ dolayısıyla Nail Olpak’a fahri doktora diplomasını sunmaktan gurur duyuyoruz,” sözleriyle açıkladı. 

“Hayallerimin üniversitesi İTÜ” 

DEİK Başkanı Nail Olpak, “Hayallerimin üniversitesinden, Teknik Üniversite’den mezun olup bugün de böyle taltif edilmek çok güzel,” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi. Olpak, fahri doktorasını 30 yıl önce hayata veda eden kızının hatırasına ithaf etti. 

Nail Olpak kimdir? 

1961 yılında Burdur’da doğan Nail Olpak, ilköğrenimini Muğla’da; ortaokul ve lise eğitimini ise Aydın’da tamamladı. Yükseköğrenim hayatına İstanbul Teknik Üniversitesi’nde başlayan Olpak, Makine Fakültesi’nden mezuniyetinin ardından; yüksek lisansını “enerji” alanındaki çalışmasıyla Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 

Mühendis olarak 1983 yılında UMAR A.Ş.’de başladığı iş hayatı serüveni daha sonra Beko Dikiş Makinaları üretiminde üstlendiği Fabrika Müdür Yardımcılığı ile devam etti. Cankurtaran Holding bünyesinde yer alan Esem Elektrik Sayaçları A.Ş.’de Proje Müdürlüğü yaptı. Aynı grupta 17 yıl görev yapan Olpak, küresel marka değeri olan firmalarla kurduğu irtibat ve ortaklıklarla ve hem yurt dışında hem yurt içindeki ticari başarılarıyla dikkatleri üzerine çekti. 

Çeşitli şirketlerde halen süren üst düzey yöneticilik kariyerinin yanı sıra Olpak, 5. Dönem MÜSİAD Başkanlığı görevini de üstlendi. Nail Olpak, günümüzde DEİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor. 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ