05 Oca 2024

İTÜ’nün Katkılarıyla “AITR İstanbul Yapay Zekâ Zirvesi”

İTÜ ve TBV öncülüğünde kurulan AITR tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “İstanbul Yapay Zekâ Zirvesi, 23 Aralık 2023 tarihinde iş dünyası ve akademiyi yapay zekânın güncel olanaklarını konuşmak üzere bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı öncülüğünde kurulan ve üç yıldır alanında etkin şekilde faaliyet gösteren Yapay Zekâ Türkiye Platformu (AITR) tarafından 23 Aralık 2023 günü düzenlenen “İstanbul Yapay Zekâ Zirvesi” özel sektör temsilcileriyle akademisyenleri buluşturdu.

Yapay zekânın kullanım ve gelişim imkânları üzerine öngörü, tespit ve önerilerin uzman panelistler tarafından dinleyiciye aktarıldığı etkinlikte konuşan İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve AITR Eş Başkanı Prof. Dr. Altan Çakır, iş dünyası ve akademiyi buluşturmak amacıyla İstanbul Yapay Zekâ Zirvesi’nin bu yıl ilk kez düzenlendiğini dile getirdi.

Gün boyu devam eden zirve kapsamında, üretken yapay zekâ uygulamaları ve değişim beklentileri, yapay zekâ ve bilimsel inovasyon, toplum için yapay zekâ çalışmaları, yapay zekânın iş dünyası için önemi gibi konularda sunumların gerçekleştirildiği dört ayrı panel yer aldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ