05 Şub 2024

Vefatının Yıldönümünde Prof. Dr. Yusuf Yağcı’yı Andık

Prof. Dr. Yusuf Yağcı, vefatının yıldönümünde sevenlerinin katılımıyla 2 Şubat 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, SDKM’de gerçekleştirilen bir programla anıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı, vefatının ilk yıldönümünde sevenleri ve öğrencilerinin katılımıyla 2 Şubat 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir programla anıldı.

“Bilime ve insanlığa eşsiz katkılar yaptı”

Prof. Dr. Yağcı’nın ortaya koyduğu çalışmalarla kendi alanına sağladığı bilimsel katkıların yanı sıra yakın çevresinin hafızasında iz bırakan değerli hatıraların ele alındığı anlamlı programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Ailesi’nin vefa duygusuna vurgu yaptı ve şu cümleleri dile getirdi:

“Yusuf Yağcı hocamız, ‘Önemli olan iyi bir başlangıç değil. Başlangıç ile bitiş arasındaki farktır,’ derdi. İTÜ Ailesi’nin Yusuf hocamıza olan sevgisi gösteriyor ki, onun hayatı başlangıç ile bitiş arasındaki farkın en güzel örneklerinden biridir. Yusuf hocamız dans etti, futbol oynadı, şarkılar söyledi; üstelik bilim ve insanlığa eşsiz katkılar yaptı. İşte, kıymetli hocamız Prof. Dr. Yusuf Yağcı’yı bizler dünya çapında önemli çalışmalarıyla olduğu kadar, güler yüzlü ve neşeli yönüyle de hep bu şekilde hatırlayacağız.”

Açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Celâl Şengör, Prof. Dr. Oğuz Okay, Prof. Dr. Suna Timur ve Prof. Dr. Nergis Arsu’nun katılımıyla gerçekleştirilen panelde anıların ve yaşanmışlıkların yanında Prof. Dr. Yağcı’nın, ortaya koyduğu eserler ve bir akademisyen olarak benimsediği prensiplerle ilgili bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Panelin ardından Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin fuaye alanında düzenlenen bir sergide, Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın akademik ve bilimsel serüvenine ışık tutan kişisel eşyaları, ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ