29 Şub 2024

1773 İTÜ Teknopark, “Girişim Hızlandırma Programı” ile Demo Day’24’te

1773 İTÜ Teknopark’ın düzenlediği “1773 Girişim Hızlandırma Programı”nı başarıyla bitiren girişimciler 28 Şubat 2024’te yapılan Demo Day’24 etkinliğinde katılım sertifikalarını aldı. Etkinlik kapsamında konuk olan yatırımcılar, girişimcilerle sektör deneyimlerini paylaştılar.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) geleceği dönüştürme vizyonu hedefiyle girişimciliğe yönelik çalışmalarını yoğunlaştırıyor. 1773 İTÜ Teknopark’ta 28 Şubat 2024 günü gerçekleştirilen Demo Day’24, 1773 Girişim Hızlandırma Programı’na katılan girişimleri yatırımcılarla bir araya getirdi. Etkinlikte “Uçtan Uca Girişimcilik Ekosistemi” konulu panelde yatırımcılar girişimcilere rehberlik edecek önemli bilgiler paylaştı.

1773 İTÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Güloğlu, Demo Day’24 açılışında bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Güloğlu, tematik alanlarda proje aşamasından ticarileşme aşamasına kadar tüm girişimlere 1773 İTÜ Teknopark olarak önderlik etmek istediklerini vurguladı. Prof. Dr. Güloğlu, “İTÜ olarak sanayi ile işbirliği gerçekleştiren en önemli üniversitelerden biriyiz. Demo Day önemli bir etkinlik ve gelecekte de yenileriyle sürecek,” dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

İTÜ GİNOVA Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Veysel Ertemel 1773 İTÜ Teknopark bünyesindeki ilk girişim hızlandırma programının demo’sunu gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Doç. Dr. Ertemel, “Üniversitemizde inanılmaz bir potansiyel mevcut, çok yetenekli öğrencilerimiz var. Bu programdan unicorn’lar gibi başarılı girişimlerin çıkacağına inanıyoruz,” dedi.

“Uçtan Uca Girişimcilik Ekosistemi” panelinde WePlay Ventures’ten Gülsüm Önder moderatörlüğünde Domino Ventures Genel Müdürü Yağız Karadeniz, Lima Ventures Kurucu Ortağı Ahmet Argun ve Mastra Partners Kurucu Ortağı Dr. Abdurrahman Kılıç girişimcilerle buluştular. Seminerde erken aşamalı girişimlerin taşıdığı önem, yatırımın bir amaç değil araç olması, girişim kadar girişimcinin taşıdığı önem ve doğru iletişim, kendini ayrıştırabilme ve mentörlüğün önemi gibi konular ele alındı. Yatırımcılar daha sonra girişimcilerden gelen sorulara cevap verdi.

1773 Girişim Hızlandırma Programı’na katılan 10 girişim, gerçekleştirdikleri sunumlarla kendilerini tanıtma imkânı buldu ve yatırımcılardan kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

Demo Day’24’te 1773 Girişim Hızlandırma Programı’nı başarıyla bitiren girişimlere katılım sertifikaları takdim edildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ