25 May 2024

Bee2B Üniversite-Sanayi İşbirliği Buluşmaları Başladı

İTÜ öğretim üyeleri, 17 Mayıs 2024 tarihinde 1.’si düzenlenen “Bee2B Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı”nda Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde firma temsilcileriyle bir araya geldi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), üniversite-sanayi işbirliğini yeni bir boyuta taşıyan Bee2B Üniversite-Sanayi İşbirliği Buluşmaları’nın ilkine ev sahipliği yaptı. 1773 İTÜ TTO tarafından 17 Mayıs’ta SDKM’de düzenlenen 1. Bee2B Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı, Ar-Ge projelerinde sürdürülebilir işbirlikleri amacıyla akademisyenler ve sanayicileri aynı masa etrafında buluşturdu.

Toplantı açılışında konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Deniz, İTÜ’nün 2277 akademisyen, 108 lisans ve 188 lisansüstü programı, 37.000 öğrenci, 153.000 m2 laboratuvar altyapısı ile ülke sanayisinin ihtiyaçlarına çözüm ürettiğini belirtti. Bu doğrultuda 2013’ten bu yana İTÜ’deki Teknoloji Transfer Ofislerimiz vasıtası ile 1200’den fazla üniversite-sanayi işbirliği projesi, 458 patent başvurusu, 600’den fazla eğitim ve etkinliğin hayata geçirildiği bilgisini paylaştı.

Ar-Ge sorunlarına çözümler

İTÜ’de gerçekleştirilen toplantıda, İnovasyon ve Ar-Ge’nin gücünü bir araya getirmek, yeni işbirliği olanakları keşfetmek ve mevcut sorunlara çözüm bulmak amacıyla firma yetkilileri İTÜ öğretim üyeleriyle yüz yüze görüşme imkânı buldu.

Toplantı kapsamında yeni işbirliği modelleri tartışıldı ve mevcut Ar-Ge sorunlarına çözüm bulunması için çalışıldı. Toplantıdan sonraki süreçte daha fazla işbirliği ve etkileşim için bir zemin oluşturulması hedeflendi. Bee2B Üniversite-Sanayi İşbirliği Buluşmaları’nın önümüzdeki süreçte devam edeceği belirtildi. Bee2B Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantılarının birincisine farklı sektörlerden firma temsilcileri, üniversitemizin farklı bölümlerinden akademisyenlerimiz ve 1773 İTÜ Teknoloji Transfer Ofisi çalışanlarımız katıldı.

Güçlenen üniversite-sanayi işbirliği

İTÜ’de, Bee2B Üniversite-Sanayi İşbirliği Buluşmaları’nın yanı sıra İTÜ SANALTTO güvenli, hızlı, çevrimiçi ve kullanıcı dostu bir web sitesi hizmete girdi. İTÜ SANALTTO üzerinden üniversite-sanayi işbirliği faaliyetleri, fon ve hibe takipleri, teknoloji ticarileştirme faaliyetleri ve girişim-şirketleşme adımları fiziksel ortama gerek duyulmaksızın çevrimiçi, hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Türkiye’de bir ilk olan İTÜ SANALTTO’nun açılmasıyla üniversitemizin köklü akademik birikimi, 500’den fazla test ve analiz laboratuvarı, geniş bir yelpazede hizmet veren Tasarım ve Prototip Merkezi ile sanayici, girişimci ve buluşçuların ihtiyaçları tek bir çatı altında birleşti. İTÜ SANALTTO, Bee2B Üniversite-Sanayi İşbirliği Buluşmaları’na katkı sağlayarak toplantıların verimini yükseltmeyi hedefliyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ