29 May 2024

İTÜ MEM’den Mikrokredili 3B Yazıcılar Öğrenme İstasyonu Eğitimi

İTÜ MEM’de öğrencilerimize yönelik düzenlenen 3B Yazıcılar Öğrenme İstasyonu eğitimi 25 Mayıs 2024 tarihinde tamamlandı. 30 saatlik eğitimle, lisans ve yüksek lisans öğrencilerimiz diploma eklerine yansıyacak 1 AKTS mikrokredi kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi (MEM) bünyesinde “3B Yazıcılar: Üretim Prensipleri, Kullanımı ve İş Modeli Geliştirme” başlıklı Öğrenme İstasyonu 25 Mayıs Cumartesi günü tamamlandı. 

Beş farklı oturumda gerçekleşen mikrokredi eğitimiyle İTÜ’lü öğrenciler 3B ile üretilen numunelerin tanıtımı; animasyonlar, görseller gibi farklı aktarım biçimleri ile desteklenen sınıf-içi eğitimler; saha gezileri ve alanında uzman konuklardan konuşmaların da dahil olduğu bir öğrenme deneyimi yaşadı. 

Lisans ve yüksek lisans seviyesine yönelik 30 saatlik bu eğitimi tamamlayan öğrencilerimiz, genel başarı değerlendirmesi sonucunda, diploma eklerine 1 AKTS değerinde ders planı dışı faaliyet (mikrokredi) eklenmesine hak kazandı. 

3B Yazıcıların üretim esaslarını, çalışma prensiplerini ve üretim süreçlerini yerinde incelemek amacıyla Zaxe ve Başaran Teknoloji firmalarına iki ayrı saha gezisi gerçekleştirildi. Öğrenciler, saha gezilerinde yazıcıların çalışma sistem ve prensiplerini daha yakından gözlemleme fırsatı buldu. 

Eğitim kapsamında iki konuk konuşmacı Öğrenme İstasyonuna katıldı. Alper Tokkuş, 3B yazıcıların Türkiye ve Dünya’daki kullanımı ve gelişme alanlarını, kullanım yaygınlığını destekleyen ve sınırlayan unsurları görseller ve numunelerle destekleyerek aktardı. İkinci konuk konuşmacı İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Oğuz Yücel, “İş Modeli Kanvası”nın kavramsal çerçevesini, farklı sektörlerdeki kullanımı üzerinden iş modeli geliştirme yöntemi olarak çeşitli örneklerle öğrencilere sundu. 

3B Yazıcılar Öğrenme İstasyonu hakkında 

3B Yazıcılar Eğitimi, İTÜ MEM “Öğrenme İstasyonu” modeliyle geliştirilen ilk mikrokredi eğitimi olma özelliğini taşımaktadır. Öğrenme İstasyonu, üç boyutlu yazıcıların farklı sektörlerdeki kullanımı konusunda uzman olan Enes Yücepur tarafından tasarlanmıştır. Yücepur, tasarladığı Öğrenme İstasyonunda katılımcıların üç boyutlu yazıcıların işlevleri, çeşitleri ve çalışma prensipleri hakkında kapsamlı bir anlayış geliştirmesini hedeflemiştir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ