06 Ağu 2024

İTÜ’nün Sürdürülebilirlik Projesine AB Erasmus+ Desteği

İTÜ, EULead_SusMan projesi ile AB Erasmus+ Jean Monnet Modülleri’nden fon desteği almaya hak kazandı. Sürdürülebilirlik yönetimini odağına alan proje, 1 Ocak 2025’te başlayacak ve üç yıl sürecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından koordine edilecek olan “European Leadership for Sustainability Management – EULead_SusMan” projesi, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Jean Monnet Faaliyetleri Jean Monnet Modülleri çağrısı kapsamında toplam 30.000 avro bütçe ile fonlanmaya hak kazandı. Proje, 1 Ocak 2025 tarihinde başlayacak ve üç yıl sürecek.

Projenin yürütücülüğünü İTÜ İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Camgöz Akdağ üstlenecek. Ayrıca, İTÜ İşletme bölümü doktora öğrencisi Nur Eradlı da proje yöneticisi ve araştırmacı olarak görev alacak.

EULead_SusMan projesi, “Avrupa Sürdürülebilirlik Yönetimi için Liderlik” başlıklı derslerden oluşan yenilikçi bir öğretim modülü geliştirmeyi, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Avrupa Birliği (AB) sürdürülebilirlik politikaları üzerine açık erişimli bir veri tabanı ve bilgilendirici bir kitapçık hazırlamayı amaçlıyor.

Proje kapsamında, ayrıca AB araştırmacılarıyla işbirliği yapılarak kamu seminerleri düzenlenecek, sürdürülebilirlik yönetiminin geniş kitlelere ulaşması sağlanacak ve vaka çalışmalarının eğitim üzerindeki etkileri ayrıntılı bir şekilde incelenecek.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ