02 Eyl 2024

İTÜ, 1. Uluslararası Gençlik Bilim Kongresi’nde

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Meteor Kulübü tarafından 1-2 Eylül 2024 tarihlerinde Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Gençlik Bilim Kongresi’ne katıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin farklı illerinden lise öğrencilerinin bir araya gelerek kurduğu Meteor Kulübü tarafından 1-2 Eylül 2024 tarihlerinde Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Gençlik Bilim Kongresi’ne katılarak, “Bilim ve Teknoloji Odaklı Genç İnsan Kaynağımız ile Birlikte Başarıyoruz” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

“İTÜ, gençlik ve bilimi buluşturuyor”

Geleceğin bilim insanlarını, bilimsel araştırmalara ve yenilikçi çözümlere teşvik etmek, bilime olan ilgiyi artırmak amacıyla gerçekleştirilen kongrenin açılışında Rektörümüz Prof. Dr. Mandal, insan yaşamında karşılaşılan güçlüklerin bilim temelli yaklaşımlarla üstesinden gelmenin mümkün olduğunu vurguladığı konuşmasında, İTÜ’nün gençlik ve bilimi, nitelikli akademik eğitim çatısı altında buluşturduğuna dikkat çekerek şu cümlelere yer verdi: 

“İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, lisans öğrencilerimizi hazırlık sınıfından itibaren kulüplere ve proje takımlarına katılmaya teşvik ediyoruz. Ayrıca bugün sayısı 300’e yaklaşan, ulusal ve uluslararası alanlarda bizleri temsil eden öğrenci kulüplerimize ve proje takımlarımıza büyük önem vererek genç mühendis adaylarımızın üretim enerjisini ve sosyal becerilerini geliştirmelerine her fırsatta destek sağlıyoruz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal’ın TÜBİTAK ve TEKNOFEST’in bilim temelli yaklaşımlarla geleceğin yaşam koşullarını geliştirme ve çözüm üretme serüveninde genç bilim insanlarına sunduğu fırsat ve destekleri paylaştığı konuşmasının ardından, iki gün boyunca devam eden kongrede lise öğrencilerinin 12 farklı alanda ortaya koyduğu projelerle ilgili sunumlara yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ