12 Eyl 2024

Rektörümüz İTÜ’lülerle Bir Araya Geldi

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla 11 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi: Güçlükler, Potansiyeller ve Fırsatlar” başlıklı konferans, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, SDKM’de gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla 11 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi: Güçlükler, Potansiyeller ve Fırsatlar”başlıklı konferans; İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde öğretim üyelerimizi bir araya getirdi. Katılımcıların yoğun ilgisine sahne olan programda, Rektörümüz Prof. Dr. Mandal, İTÜ’nün mühendislik bilimlerinin geleceğine ve gelişimine katkıda bulunma vizyonuna dair kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Üniversitemizin bilim yolundaki 250 yıllık ilerleyişinde yeni adımlar atmanın ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamanın, İTÜ’nün en önemli kurumsal hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Mandal, konuşmasında, insanlığa ve yarınların toplumsal yaşantısına katkı sağlayacak bilimsel ve teknolojik çıktı ve daha önemlisi etki oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek araştırmaların önemini vurguladı.

Programda bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminde; küresel risklere yönelik disiplinlerarası çözümlere duyulan ihtiyacı dile getiren Prof. Dr. Mandal, bu risklerin bilim temelli yaklaşımlarla nasıl üstesinden gelinebileceğinden bahsettiği konuşmasında, TÜBİTAK başta olmak üzere, saygın kuruluşların bu anlamda sunduğu hem ulusal hem de uluslararası destek ve fırsatlara dikkat çekti.

Prof. Dr. Mandal, ayrıca üniversitemizin Ar-Ge ve teknolojideki öncülüğüne, güçlü mezun ağına, proje takımlarının geleceğin teknolojilerini geliştirme yolunda atılacak yenilikçi adımlara ve İTÜ’lülerin ulusal ve uluslararası başarılarının önemine dikkat çekti.

Toplumla birlikte değer üretmek”

Yakın gelecekte öğretim üyelerinin “Hedef Odaklılık, Birlikte Başarma, Ekonomik ve Toplumsal Fayda” konseptini sık sık duyabileceklerini, kapalı yenilikten açık yeniliğe bir değişimin gerektiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Mandal, İTÜ’nün öncü Ar-Ge çalışmalarındaki başarısının, kurumsal birikiminden ve potansiyelini en iyi şekilde gerçekleştirebilme kabiliyetinden beslendiğini ifade etti. Ayrıca alternatif ve yenilikçi fon bulma ve geliştirmenin önemine ve konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yeni çağrılarına atıfta bulundu. Program İTÜ’lü akademisyenlerin Rektör Prof. Dr. Hasan Mandal’a sorular yönelttiği bölümle sona erdi.

Sunuma ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ