14 Eki 2024

İTÜ, TEKNOFEST Adana’da İlgi Odağı Oldu

İTÜ, 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST2024’te proje takımlarının çalışmalarını sergilediği standıyla ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ’lü öğrencilerin “Tam Bağımsız Türkiye” hedefi doğrultusunda Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunan fikir ve projelerinin geniş kitlelerle buluşma olanağı yakaladığı TEKNOFEST'in ilk gününde İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, festival açılışına katıldı ve öğrencilerimizle bir araya geldi. Prof. Dr. Hasan Mandal, ayrıca TEKNOFEST2024 yarışmalarında derece elde ederek ilk 3’te yer alan ve “Şampiyonlar Ligi”nde yarışmaya hak kazanan takımlarımıza da başarılar diledi. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal İTÜ’lü öğrencilerin yanı sıra TEKNOFEST2024’te yer alan diğer üniversiteler, kuruluşlar ve liselerin stantlarını da ziyaret etti ve projeler hakkında bilgi aldı.

Üniversitemizin standı çekim merkezi oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün İTÜ’nün standına ziyarette bulundu. Racing Takımı'nın Avrupa'daki yarışmalara katılabilmek için ürettiği "student" cinsi Formula aracının da dâhil olduğu araçlar ve projeler festival boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Şampiyonlar Ligi”nde RAKE’ye ikincilik

“TEKNOFEST2024 Şampiyonlar Ligi”nde 4 gün boyunca adalet ve merhamet ilkeleri doğrultusunda inovatif çalışmalar üreten 170 takım arasındaki büyük mücadele sonucu İTÜ RAKE ikinci oldu.

7 farklı yarışmada 8 derece

TEKNOFEST 2024’te proje takımlarımız 7 farklı yarışmada 8 ödül kazandı.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleşen ödül töreninde Gökbörü Havacılık ve Uzay, İTÜ VLSI - Karniyol ve İTÜ RAKE takımlarımıza TEKNOFEST Akdeniz'de elde ettikleri birincilik ödüllerini takdim etti.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak, Savunma Sanayii Başkanı Sayın Haluk Görgün ve Adana Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, Adana’da gerçekleşen ödül töreninde İTÜ Hyperbee, İTÜ VLSI – Hornets ve İTÜ ATA takımlarımıza “İkincilik”; İTÜ PIMI ve İTÜNOM İHA takımlarımıza üçüncülük ödüllerini takdim etti.

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri’nde İTÜ başarısı

Cumhurbaşkanımız, “2024 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri” kapsamında “Temel Bilimler” alanında Dr. Recep İşçi'ye “Birincilik” ödülünü takdim etti. “Fen ve Mühendislik Bilimleri” alanında ise Dr. Sercan Aygün “Birincilik” ödülüne layık görüldü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Adana’da gerçekleşen ödül töreninde Temel Bilimler alanında Dr. Recep İşçi'ye “Birincilik”, Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Dr. Sercan Aygün'e “Birincilik” ve aynı alanda Dr. Semih Doğu'ya "Üçüncülük" beratını takdim etti.

İTÜ’lülerin 10 projesine ödül

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak’ın katılımıyla TEKNOFEST Adana ev sahipliğinde gerçekleşen TÜRKPATENT 9. Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’24) Ödül Töreni’nde akademisyenlerimizi temsilen ödüllerini aldı. İTÜ’lülerin 10 projesi ödüle değer görüldü.

Festivalin son gününde gerçekleşen törende Rektörümüz TEKNOFEST Akdeniz’de “İkinci” ve “Üçüncü” olan katılımcıları tebrik etti.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ