Akademisyenlerimizin bilim ve teknolojiye sağladığı katkıları odağına alan “Bilim ve Teknoloji Söyleşileri” serisi, İTÜ’nün Youtube hesabında izleyiciyle buluşuyor.
İTÜ Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi (MEM) tarafından düzenlenen Akademisyenlere Yönelik Öğrenme İstasyonu Tasarımı Eğitimi 20 Mart günü gerçekleştirildi. İTÜ MEM, önümüzdeki haftalarda öğrenciler ve EELISA Avrupa Üniversitesi akademisyenleri için de eğitimler verecek.
İTÜ Sıfır Atık Kulübü “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” kapsamında bir sergi düzenledi. Tekstil atıklarından oluşan sanatsal çalışmaların yer aldığı sergi 28 Mart-6 Nisan 2024 tarihleri arasında İTÜ İnşaat Fakültesi giriş katında ziyaretçilerini ağırlıyor.
“İşgal ve Dirençlilik Arasında: Filistin’in Mirasını ve Kimliğini Korumak” Paneli, 27 Mart 2024 tarihinde, İTÜ Taşkışla Yerleşkesi’nde alanın uzman akademisyenlerini bir araya getirdi.
25 Mart 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de düzenlenen “Dünya Su Günü Buluşması” su kaynaklarının geleceğini konuşmak üzere alanın uzmanlarını bir araya getirdi.
İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlimiz Ceyhun Erman, TÜBİTAK tarafından verilen “2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu”nu almaya hak kazandı.
Prof. Dr. Tolga Görüm, yürütücülüğünü üstlendiği “deprem sonrası heyelan tehlikesinin izlenmesi”ne yönelik bilimsel projeyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.
İTÜ’lü doktora öğrencileri, tezlerinden hareketle tasarladıkları projelerle “TÜBİTAK 2214-A Doktora Sırası Araştırma Bursu” almaya hak kazandılar.
İTÜ’nün katkılarıyla gerçekleştirilen Seddülbahir Kalesi Restorasyonu, Uluslararası Domus Restorasyon ve Koruma Ödülleri’nde 167 proje arasından seçilen 25 projeden biri olarak uluslararası bir başarıya imza attı.